SVE JE U NAŠIM RUKAMA: Prošlonedeljni kiks u Paraćinu koštao ih je liderske pozicije, ali Piroćance optimizam ne napušta!

Autor:

Sport

14.04.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za "prosutim mlekom" ne vredi tugovati...

SVE JE U NAŠIM RUKAMA: Prošlonedeljni kiks u Paraćinu koštao ih je liderske pozicije, ali Piroćance optimizam ne napušta!

Foto: FK Radnički Pirot

Prethodnog vikenda fudbaleri pirotskog Radničkog su se iz Paraćina vratili "praznih šaka". U duelu sa domaćim SFS Borcem poraženi su rezultatom 0:1, a kiks dotadašnjeg lidera istočne grupe srpskoligaškog karavana iskorislita je leskovačka GFK Dubočica koja se ubedljivim trijumfom u Brzom Brodu vratila na čelo tabele.

 

Pravo na kiks Piroćanci više nemaju, a očekuje ih, zasigurno ne lak duel protiv drugog paraćinskog ligaša, ekipe Jedinstva.

Pirotski Radnički u subotu 15. aprila sa početkom od 16 časova u okviru 22. kola Srpske lige Istok, kao što je već rečeno, dočekuje paraćinsko Jedinstvo, a u predstojeći duel ulaze sa druge pozicije na tabeli sa 49 osvojenih bodova koliko ima i aktuelni lider GFK Dubočica iz Leskovca. Treba napomenuti da je ekipa sa stadiona "Dragan Nikolić" u prethodnih pet prvenstvenih duela ostvarila skor od tri pobede (Radnički Svilajnac 2:1, OFK Brzi Brod 3:0 i Vlasina Vlasotince 5:0) i dva poraza (Meševo 2:5 i SFS Borac Paraćin 0:1).

Gosti iz Paraćina trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli sa 31 osvojenim bodom. U prethodnoj takmičarskoj rundi savladali su Vlasinu na svom terenu rezultatom 2:0, a u poslednjih pet mečeva zabeležili su po dva trijumfa i poraza, uz remi u duelu sa svilajnačkim Radničkim (2:2).

Prethodni duel dve ekipe koji je odigran u Paraćinu 24. septembra prethodne godine u okviru sedmog prvenstvenog kola, pripao je pirotskom sastavu rezultatom 1:0.

Foto: FK Radnički Pirot

Na stadionu "Dragan Nikolić" piroćanci ne prepuštaju bodove

 

- Srpska liga Istok, 22. kolo:

Radnički (Pirot) - Jedinstvo (Paraćin)

Stadion: "Dragan Nikolić"

Datum: Subota, 15. april

Početak: 16 časova

Uoči predstojećeg susreta, trener Radničkog Goran Lazarević je izjavio:

- Ova utakmica je jedan dobar izazov za nas, igramo protiv ekipa koja je pismena i odlična. U narednom periodu imam dosta utakmica gde moramo da pokažemo da li jesmo, ili nismo za viši rang. Gledamo da izvučemo pouke iz poslednje utakmice iz Paraćina, da napredujemo, a stvari na koje ne možemo da utičemo, to ostavljamo po strani.

Očekuje se reakcija ekipe nakon prošlonedeljnog poraza, ali je interesantno čuti i šta je to što u sastavu nije štimalo u prethodnom susretu:

- Generalno gledano, gde nismo bili dobri i gde možemo da budemo bolji, neke situacije i stvari na terenu koje nismo mogli da realizujemo. U fudbalu i sportu uopšte je bitno da postoji sutra i da mogu neke stvari da se isprave - istakao je Lazarević kojeg i pored gubitka liderske pozicije, optimizam ne napušta:

- Do kraja je sve u našim rukama, svaka utakmica je priča za sebe.

Foto: FK Radnički Pirot

Svi na stadion

 

Posebno treba napomenuti, da već naredne subote, 23. aprila sledi veliki derbi srpskoligaškog Istoka u kojem će se sastati GFK Dubočica i Radnički iz Pirota, a upravo se navedeni susret smatra i ključnim kada je u pitanju borba za plasman u Prvu ligu Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading