PROGRES DOČEKUJE GRADAC: Tim iz Ladovice juriša ka višem rangu, na svom terenu su i dalje neporaženi ove sezone!

Autor:

Sport

30.03.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti bi pobedom ostali u igri za drugo mesto na tabeli koje takođe donosi plasman u viši rang.

PROGRES DOČEKUJE GRADAC: Tim iz Ladovice juriša ka višem rangu, na svom terenu su i dalje neporaženi ove sezone!

Foto: FK Progres Ladovica

U okviru 18. kola Međuopštinske Jablaničke lige na programu je nekoliko zanimljivih okršaja, a svakako derbi kola igraće se u Ladovici gde će prvoplasirana ekipa Progresa na svojoj "Širini" ugostiti sastav Gradca iz Konopnice

Republika

Domaćin susreta je prošle sezone zbog nešto lošije pozicije i reorganizacije lige "sišao" u međuopštinski rang takmičenja, ali je već sada jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mesta. Progres trenutno sa učinkom od 15 pobeda i samo dva poraza drži lidersku poziciju u ligi, prednost u odnosu na prvog pratioca je devet bodova. 

Na svom stadionu "Širina" ove sezone u ligi odigrali su osam mečeva i isto toliko puta su slavili uz impresivnu gol razliku koja glasi 37 datih i samo tri primljena gola. Ekipa odlične nastupe pruža i u kup takmiču Jablaničkog okruga gde su trenutno stigli do osmine finala, a boriće se i za trofej kupa "Jovan Stojanović Pajsa" sa svojim komšijama iz Orašja. Trenutno se sastav Progresa nalazi u seriji od četiri vezana trijumfa u šampionatu.

Republika

Foto: FK Progres Ladovica

Navijčka grupa "Pivski" uz Progres od 1989. godine

Sastav iz Konopnice je ove sezone beležio dosta bolje rezultate na svom terenu, nego van njega. Trenutno se sa bodovnim saldom koji iznosi 29 bodova nalaze na deobi druge pozicije na tabeli, zaostatak za drugoplasiranim timom je sedam bodova. U uvodna dva kola prolećnog dela prvenstva Gradac je zabeležio polovičan učinak, pobedu i poraz. 

Na gostovanjima igrači Gradca u dosadašnjem toku sezone od maksimalnih 24 osvojili su deset bodova, pa će meč sa liderom na tabeli, van svog terena biti dodatni izazov za njih. Druga pozicija takođe garantuje plasman u viši rang pa će svakako sastav iz Konopnice do kraja takmičenja pojuriti to mesto.

U prvom duelu ova dva tima, igranom u Konopnici slavio je trenutni lider na tabeli rezultatom 4:0.

Progres (Ladovica) - Gradac (Konopnica)

Nedelja, 2. mart od 16 časova

Stadion "Širina" u Ladovici

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading