POBEDA NA STARTU: Prvi prolećni bodovi ostali u Ašanji - borba za vrh tabele se nastavlja! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.03.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon puna četiri meseca, borba za bodove je započela.

POBEDA NA STARTU: Prvi prolećni bodovi ostali u Ašanji - borba za vrh tabele se nastavlja! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Kameni Ašanja

Mečevima 14. kola, prethodnog vikenda startovao je prolećni deo šampionata u okviru Međuopštinske lige Srem-istok.

 

Jedan od derbija ove runde odigran je u Ašanji gde je ekipa Kamani dočekala Mladost iz Buđanovaca u susretu koji je odlučivao o ekipi koja će nataviti borbu za vrh tabele i plasman u viši rang takmičenja, Sremsku ligu.

Nadal isu se svi u Ašanji da će prolećna premijera proteći u željenom cilju, a sve želje, domaći fudbaleri su pretočili u delo.

Prvih pola sata igre proteklo je u "odmeravanju snaga". Domaćin nije uspevao da nađe put do mreže gostiju iz Buđanovaca, ali je strpljiva igra dala rezultat u 30. minutu. Vasić je odlično prodro po desnom krilu, usledio je upotrebljiv centaršut, a Čavić je na drugoj statiti savladao odličnog Miloševića za prednost domaćina.

Radost domaćina nije dugo trajala. Svega dva minuta kasnije Vasiljević je uputio udarac iz daljine, lopta je nezgodno odskočila pred golmanom Vasiljevićem i završila u mreži. Izjednačenje rezultata kojim se i otišlo na odmor.

Na isteku punog sata igre, šok za Kamene. Vujčić je nakon jednog oštrog starta zaradio i drugu javnu opomenu i Ašanjci su u nastavak meča ušli sa igračem manje na terenu. Međutim, brojčani deficit nije dugo trajao, s obzirom da je u 67. minutu fudbaler Mladosti Jugović, zbog drugog žutog kartona morao "ranije na tuširanje".

 

U poslednjih 15 minuta meča Kameni ulaze znatno angažovanije i u 75. minutu Pilipović blagovremeno upošljava Čavića koji se našao u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom gostiju i strelac prvog gola za domaću ekipu plasira loptu u mrežu Mladosti.

Tačku na ovu utakmicu postavlja Sali u 89.minutu. Ovoga puta Čavić je bio asistent, a Sali je udarcem iz okreta sa ivice šesnaesterca po treći put matirao golmana Mladosti.

- Međuopštinska liga Srem-istok, 14. kolo:

Kameni (Ašanja) - Mladost (Buđanovci) 3:1 (1:1)

Strelci: Čavić u 30. i 75. minutu za Kamene i Vasiljević u 32. minutu za Mladost

Crveni kartoni: Vujčić (Kameni); Jugović (Mladost)

Ekipa iz Ašanje trenutno deli drugu i treću poziciju na tabeli sa ekipom Krušedola sa ukupno 31 osvojenim bodom. U narednom kolu Kameni gostuju u Čortanovcima ekipi ČSK-a.

Sa druge strane priliku da stignu do prvih prolećnih bodova Mladost će imati na svom terenu protiv Rudara iz Vrdnika.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading