SOLUNAC U ŠESTOJ BRZINI: Ekipa iz Karađorđeva grabi ka vrhu vojvođanskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.03.2023

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već nakon dva prolećna kola ekipa iz Karađorđeva ističe kandidaturu za plasman u viši rang takmičenja.

SOLUNAC U ŠESTOJ BRZINI: Ekipa iz Karađorđeva grabi ka vrhu vojvođanskog fudbala!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Fudbaleri Solunca N&Đ Jerković iz Karađorđeva prvi deo sezone u okviru Područne fudbalske lige Subotica okončali su na četvrtoj poziciji, ali već nakon dva uvodna prolećna kola nalaze se na mestu sa kojeg mogu razmišljati i o plasmanu u severnu grupu vojvođanskog fudbala.

 

Nakon trijumfa na gostovanju u Višnjevcu, fudbaleri iz Karađorđeva ubedljivo su savladali mladi tim Sloge iz Ostojićeva koji u ovom momentu nije mogao da parira daleko iskusnijem domaćem timu.

Stotinak ljubitelja fudbala prisustvovalo je navedenom meču u kojem je pitanje pobednika bilo rešeno nakon samo edam minuta s obzirom da je u već u tom trenutku domačim imao tri gola prednosti, a u listu strelaca su se upisali kapiten Jerković, Kolundžija i Bogićević. 

U 17. minutu Savović sjajnim udarcem sa oko 25 metara postiže četvrti pogodak za domaćina, da bi nakon nekolicine prilika u 29. minutu Đuranović povisio prednost na pet golova razlike. Ujedno je to bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Trener Mandić je tokom pauze izvršio svih pet izmena. Umesto Savovića, Arežine Kolundžije, Paripovića i Ćuluma u igru ulaze Rašeta, Žolt Barna, Denis Barna, Đukić i Baslać. Prema očekivanju nastavak meča protekao je u znatno mirnijoj igri, da bi u finišu meča Denis Barna potvrdio ubedljiv trijumf Solunca postigavši i šesti pogodak za ekipu iz Karađorđeva.

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Dom fudbalera Solunca u Karađorđevu

 

Nakon susreta trener Medić je izjavio:

- Ušli smo u utakmicu maksimalno ozbiljno, igrači su ispoštovali dogovoreno iz svlačionice i nakon pola sata igre stekli smo nedostižnu prednost. Nakon toga smirujemo tempo i  na poluvremenu odlučujem da dam šansu svim momcima sa klupe, želeći da odmorim igrače i zaštitim od nekih neplaniranih povreda jer nas već u sredu očekuje četvrtfinale područnog kupa u kojem takođe imamo velike ambicije kao i u samom prvenstvu. Hvala publici koja je došla da nas podrži uprkos vremenu koje nije bilo sjajno.

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo) - Sloga (Ostojićevo) 6:0 (5:0)

Stadion: "Jovan Jerković Joca", Karađorđevo

Gledalaca: 50

Sudija: Elena Mrđenović

Strelci: Đ. Jerković 1`, M. Kolundžija 4`, M. Bogićević 6`, D. Savović 17`, O. Đuranović 29`, D. Barna 87`

Solunac N&Đ Jerković: Šmit, Paripović (Beslać), Savović (D. Barna), Arežina (Rašeta), Kangrga, Bogićević, Milikić, Kolundžija (Ž. Barna), Jerković, Ćulum (Đukić), Đuranović. 

Sloga: Deak, Kiš, Vasin, Šijački, Šturc, Nikočev, Lukić, I. Đukić, B. Đukić, Bobojčev, Zavišić.

Treba istaći da je i pored ubedljivog poraza ekipa Sloge pokazala karakter i želju za nadigravanjem i jasno je da će u godinama koje dolaze izrasti u jednu korektnu ekipu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading