„BUBAMARA“ SE KOTRLJA I NA SRPSKOM KOSOVU I METOHIJI: Gračanica postaje epicentar fudbala! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.03.2023

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema predaje...

„BUBAMARA“ SE KOTRLJA I NA SRPSKOM KOSOVU I METOHIJI: Gračanica postaje epicentar fudbala! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Gračanica je mesto koje se nalazi u centralnom delu Kosova i Metohije, broji oko 12.000 stanovnika i u njemu se nalazi jedan od najpoznatijih Srpskih srednjovekovnih manastira.

 

Manastir Gračanica zadužbina je srpskog kralja Milana i datira od 1321. godine, a posvećena je Uspenju Presvete Bogorodice.

Pored navedenog, uz jedno od duhovnih sedišta srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije, Gračanica postaje i epicentar sporta. Naime, u Sportskom komleksu „Dragan Džajić“  Gračanici odigrana je prijateljka utakmica između ekipa Starog Gracka iz istoimenog mesta i Krive Reke iz Novog Brda.

 

Pre početka susreta koje je organizovalo Odeljenje za Omladinu i sport opštine Gračanica, direktor Dušan Cvejić je gostima iz Novog Brda uz dobrodošlicu, poklonio i dve fudbalske lopte.

Tom prilikom Dušan Cvejić je izjavio:

- Opština Gračanica stoji svima na usluzi i upravo današnja utakmica je pokazatelj, jer ni FK "Staro Gracko", ni FK "Kriva Reka" Novo Brdo nisu iz naše opštine ali igraju na našem terenu, jer je ovo jedan od najboljih terena ovde na centralnom Kosovu, a možda i šire i svima ćemo pružiti priliku da ih ugostimo.

 

 

Iako u ovom momentu sam rezultat i nije bio u prvom planu, mora se istaći da je ekipa Staro Gacko ostvarila ubedljiv trijumf rezultatom 5:0.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading