U IŠČEKIVANJU 169. VEČITOG DERBIJA: Pred fudbalerima Zvezde i Partizana je još jedan međusobni prvenstveni duel - poznat je i termin odigravanja ovog meča!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.02.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa velikim nestrpljenjem fudbalska i sportska javnost očekuje predstojeću svetkovinu srpskog klupskog fudbala.

U IŠČEKIVANJU 169. VEČITOG DERBIJA: Pred fudbalerima Zvezde i Partizana je još jedan međusobni prvenstveni duel - poznat je i termin odigravanja ovog meča!

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Tenzija polako raste. Nedelju dana je ostalo do odigravanja 169. Večitog derbija (3. mart u 19 časova), a samo dva dana nakon duela na beogradskoj "Marakani" sportska javnost će moći da uživa u još jednom duelu crveno i crno-belih.

 

Za prvi vikend meseca marta zakazan je nastavak takmičenja u okviru Područne fudbalske lige Pančeva, a već u prvom prolećnom kolu sastaće se ekipe Crvene zvezde iz Pavliša i Partizana iz Uljme.

U odnosu na svoje daleko poznatije imenjake, ekipe iz Pavliša i Uljme ne bore se za vrh tabele, već će njihov predstojeći duel možda i odlučiti koja od dve ekipe može da računa na opstanak u takmičenju po okriljem pančevačkog fudbala.

Ekipa Crvene zvezde je jesenju sezonu okončala na 14. poziciji (takmičenje broji 16 klubova) sa skorom od tri pobede, isto toliko remija i devet poraza i u ovom momentu sa 12 osvojenih bodova, imaju samo bod više od ekipe Potporanja koji se nalazi u zoni ispadanja.

Foto: FK Crvena zvezda Pavliš

Detalj sa jednog od prethodnih duela Crvene zvezde i Partizana

 

Sa druge strane, Partizan iz Uljma je za nijansu bio uspešniji tokom prvog dela šampionata. Crno-beli iz Uljma su ostvarili skor četiri pobede, jednog remija i deset poraza i u ovom momentu imaju jedan bod više u odnosu na "večitog rivala".

Predstojeći duel biće odigran na igralištu u Pavlišu 5. marta sa početkom od 14.30 časova, a treba napomenuti da je prvi ovosezonsk iduel dve ekipe pripao fudbalerima Partizana koji su 13. avgusta prethodne godine ostvarili trijumf rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading