VERA IH NE NAPUŠTA: I pored slabijih rezultata u pripremnom periodu, Kuljani imaju velika očekivanja od predstojeće polusezone!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.02.2023

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski kolektiv iz Kule polako slaže kockice za nastavak sezone.

VERA IH NE NAPUŠTA: I pored slabijih rezultata u pripremnom periodu, Kuljani imaju velika očekivanja od predstojeće polusezone!

Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Nestankom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije sa mape sveta i fudbala na objedinjenom prostoru nekadašnje države, fudbalski kolektiv iz Kule postao je član elitnog ranga SR Jugoslavije i dugi niz godina egzistirao je u ovom takmičenju.

 

Čak tri puta su izlatili i na međunarodnu scenu. Prvi put se to dogodilo 1997. godine kada su u okviru "grupe 8" Intertoto kupa u konkurenciji švedskog Halmštada, belgijskog Lomela, finskog TPS-a i norveškog Kongsvingera osvojili treće mesto.

Deset godina kasnije u okviru druge runde Intertoto kupa eliminisali su ekipu Maribora (0:2, 5:0), da bi u narednom eliminacionom kolu bolja od Kuljana bila ekipa portugalske Uniao Leirije (1:0, 1:4).

Treba i napomenuti da se ekipa Hajduka u sezoni 2006/07 takmičila i u okviru tadašnjeg UEFA kupa gde je u drugom kvalifikacionom kolu, nakon dvomeča eliminisana od CSKA iz Sofije rezultatima 1:1, 0:0.

 

 

Nakon turbulentnih godina tokom kojih je sportsku kolektiv i prestao da postoji (juj 2013. godine), klub pod nazivom Hajduk 1912 iz Kule stabilizovao se u Srpskoj ligi Vojvodina gde je prethodnu jesen okončao na devetoj poziciji sa ukupno 22 osovjena boda.

Tokom dosadašnjih pripema, Kuljani su odigrali četiri kontrolna susreta u kojima su zabeležena dva remija (Obilić Zmajevo 1:1, Radnički Ratkovo 1:1) i isto toliko poraza (Sutjeska Bačko Dobro Polje 1:2, OFK Vrbas 1:3). Nakon navedenog ostvarenja svoje viđenje do sada učinjenog u pripremnom periodu analizirao je šef struke fudbalera iz Kule:

- Nismo startovali na vreme, a nadovezali su se problemi sa željom da zadržimo neke igrače, do dovođenja novajlija. Iako treniramo već neki period, tek sada počinjemo rad kako želimo. Uspeli smo da selektiramo igrače i oformimo korektnu ekipu, ali nemamo dovoljan broj igrača da bismo zaoštrili konkurenciju. Imamo, ipak, još tri nedelje da dvedemo tim do nivoa koji će moći da odgovori izazovima u nastavku prvenstva, a pošto na startu borbi za bodove dočekujemo Stanišić taj susret mogao bi da opredeli nastavak prvenstva - istakao je u razgovoru za "Sportski žurnal" trener Željko Račić.

Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Dom fudbalera Hajduka 1912

 

Utisci o ostvarenju tokom kontrolnih mečeva, uslovljeni su i problemima za igračkim kadrom:

- Ne volim da gubim ni u prijateljskim utakmicama. Iako treneri umeju da kažu da rezultati u pripremnom peridu nisu važni, nisam tog mišljenja i to nešto govori. Bez obzira na ime rivala, u svaki susret ulazimo sa željom da dobijemo, ne smemo lako da se odnosimo prema obavezama. Nastojaćemo da preostali deo priprema iskoristimo na najbolji način da bismo bili još spremniji. Više igrača napustilo je Kuljane, ali ima i povratnika. Šakić je jesenas povređen, a važan nam je za igru, Velkovski ima problema sa zadnjom ložom, Panjak i Novaković su nas napustili, kao i kapiten Masalušić. Uspeli smo da dovedemo Matijevića i Jančića, ubeđen sam da će podići kvalitet tima i igre, a tu je i više talentovanih mladića. Značajno je i što smo uspeli da zadržimo Abramušića. Možda je slabija konkurencija nego jesenas, ali verujem u kvalitet igrača - zaključio je Račić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading