KO JE NOVA MINISTARKA PRIVREDE? Novosađanka novo lice u sastavu kabineta Miloša Vučevića!

Autor:

Vesti

30.04.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Vučević danas je saopštio sastav nove Vlade.

KO JE NOVA MINISTARKA PRIVREDE? Novosađanka novo lice u sastavu kabineta Miloša Vučevića!

Foto: Grad Novi Sad

Adrijana Mesarović, rođena 1981. u Novom Sadu, postala je novo lice u Vladi Srbije, gde će obavljati funkciju zaduženu za resor privrede. Njen profesionalni put oblikovala je u svom rodnom gradu, gde je završila osnovno, srednje i visoko obrazovanje, kao i u Velikoj Britaniji gde je pohađala školu u Sautemptonu.

Master ekonomije, Mesarović se usmerila na bankarstvo, finansije, računovodstvo, poresku politiku, ekonomiju, finansijsko restrukturiranje i konsolidaciju poslovanja u preduzećima sa privatnim kapitalom i javnim preduzećima.

Nakon studija, započela je rad u porodičnoj kompaniji, gde je provela dve godine pre nego što je prešla u sektor marketinga inostrane kompanije. Godine 2008. započela je desetogodišnju karijeru u bankarskom sektoru, gde je obavljala različite funkcije, uključujući asistenta menadžera za projektno finansiranje, asistenta menadžera odnosa sa korporativnim klijentima, i šefa Odeljenja za velika preduzeća.

Njen radni angažman nije se zaustavio samo na bankarskom sektoru. Bila je deo radnih grupa Grada Novog Sada koje su radile na sanaciji i finansijskoj konsolidaciji gradskih javno-komunalnih preduzeća. 2018. godine imenovana je za pomoćnika Gradonačelnika Novog Sada, gde je radila na projektima privlačenja investicija, koordinaciji sa domaćim i stranim kompanijama, projektima javno-privatnog partnerstva i konsolidaciji gradskih preduzeća.

Svoje iskustvo proširila je učešćem na konferencijama i panelima o realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva u Srbiji i inostranstvu. Njen radni angažman i oblasti ekonomije i finansija, kao i procedure neophodne za realizaciju projekata sa međunarodnim učešćem, čine je značajnom osobom u oblasti ekonomije i privrede.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading