KANARINCI NISU USPELI DA NADLETE MEĐUGORJE: Novosađanima četvrta pozicija na Memorijalnom turniru "Andrija Anković! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.02.2023

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva odigrana susreta i isto toliko poraza ostvarenje je "kanarinaca" na turniru u južnoj Hercegovini.

KANARINCI NISU USPELI DA NADLETE MEĐUGORJE: Novosađanima četvrta pozicija na Memorijalnom turniru "Andrija Anković! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudbaleri RFK Novi Sad 1921 okončali su svoje učešće na Memorijalnom turniru "Andrija Anković" koji je održan u Međugorju, a čiji je domaćin bila ekipa GOŠK-a iz Gabele.

 

Prvog dana turnira, u petak 10. februara "kanarinci" su se sastali sa hrvatskom ekipom Jadrana iz Ploča. I pored velikog broja stvorenih prilika, srpski prvoligaš je poražen rezultatom 0:1, a strelac jedinog pogotka na susretu bio je Čepo u poslednjim trenucima prvog perioda igre.

Već u subotu 11. februara odigran je i drugi meč navedenog Memorijalnog turnira. S obzirom da su u polufinalnom duelu doživeli poraz, fudbaleri RFK Novi Sad 1921 drugo dana turnira sastali su se u borbi za treće mesto sa ekipom gomaćina GOŠK Gabelom. 

Novosadski "kanarinci" su preko Reljića u 16. minutu susreta stigli do prednosti, ali je lider Prve lige Federacije BiH u nastavku meča stigao do izjednačenja, pa su o pobedniku ovog susreta odlučivali jedanaesterci. Tokom izvođenja penala, spretniji i srećniji su bili domaći fudbaleri koji su rezultatom 5:4 osvojili treće mesto na turniru.

 

- Ko je Andrija Anković?

Anković je rođen u Gabeli 16. jula 1937. godine. Fudbalsku karijeru je zepočeo u ekipu GOŠK-a, a nosio je i dres Neretve iz Metkovića. Kasnije je nastupao i za splitski Hajduk za koji je odigrao 326 utakmica i bio strelac 250 pogodaka. 

Tokom inostrane karijere nastupao je za nemački Kajzerslautern.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao osam utakmica i postigao jedan pogodak.

Preminuto je u Splitu 28. aprila 1980. godine.

Ekspedicija Novosađana vraća se u "srpsku Atinu" gde će obaviti poslednje pripreme pred nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije

Da podsetimo, RFK Novi Sad 1921 je prethodnu jesen okončao na šestoj poziciji drugog stepena srpskog klupskog takmičenja i u nastavku im sledi borba za plasman u baraž za popunu superligaškog karavana. U prolečnoj premijeri "kanarinci" gostuju u Kruševcu gde će se sastati sa ekipom Trayala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading