NEKA SE SPREMI ZVEZDA: Radnički nastavio seriju trijumfa - na "Agropapuk Areni" retko ko može da se nada pobedi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.02.2023

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija trijumfa je nastavljena.

NEKA SE SPREMI ZVEZDA: Radnički nastavio seriju trijumfa - na "Agropapuk Areni" retko ko može da se nada pobedi!

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Dok su fudbaleri Crvene zvezde vodili borbu za superligaške bodove na krovu Tržnog centra "Stadion", nekih 75 kilometara severnije, u Sremskoj Mitrovici igro se kontrolni meč dva člana prvoligaškog karavana.

 

Ekipa Radničkog iz Sremske Mitrovice, prethodne jeseni zatresla je fudbalsku Srbiju eliminacijom beogradskog Partizana u prvom kolu nacionalnog kup takmičenja, a za nešto više od mesec dana, u drugoj rundi Kupa Srbije dočekaće i drugo Večitog rivala, ekipu Crvene zvezde.

U cilju što bolje pripreme kako za meč sa aktuelnim srpskim šampionom, ali i za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije, sremskomitrovački fudbaleri su odigrali novi kontrolni meč. Nakon pobeda nad Tekstilcem iz Odžaka (3:0), Podrinjem iz Janje, Republika Srpska (1:0) i dobanovačkom Budućnosti (2:1), ekipa sa "Agropapuk Aene" ostvarila je četvrti trijumf tokom pripremnog perioda.

Ovoga puta ekipa Radničkog iz Sremske Mitrovice savladala je imenjaka sa Novog Beograda. Duel članova drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja pripao je domaćoj ekipi rezultatom 2:0.

Novu Pobedu sremskomitrovačkoj ekipi doneli su Krsta Đorđević i Mateja Bačanin golovima u 32. odnosno 64. minutu susreta.

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

"Agropapuk Arena" dom fudbalera Radničkog

 

Da podsetimo, ekipa Radničkog iz Sremske Mitrovice jesenji deo šampionata je okončala sa skorom od sedam pobeda, osam remija i četiri poraza i sa 29 osvojenih bodova zauzimu četvrtu poziciju, poziciju koja na kraju takmičarske sezone vodi u baraž za popunu superligaškog karavana.

Sa druge strane, novobeogradske "majstore" očekuje borba za opstanak s obzirom da se ekipa sa stadiona "kraj Studenjaka" nalazi na samo jednoj poziciji iznad linije koja vodi u srpskoligašku konkurenciju.

Interesantno je napomenuti da je ovo već treći duel dve ekipe u takmičarkskoj 2022/23 sezoni. Tokom prethodne jeseni dva puta su odmerili snage, a svaka od ekipa je slavila na domaćem terenu. Šestog dana meseca avgusta, Novobeograđani su u prestonici slavili rezultatom 1:0, dok je duel na "Agropapuk Areni" koji je odigran tri meseca kasnije, pripao sremskomitrovačkoj ekipi rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading