OD NJEGA ĆE SE MNOGO OČEKIVATI: Sa Zvezdom je igrao u Ligi šampiona, a sada je glavna uzdanica trenera Ranđelovića u borbi za opstanak!

Autor:

Sport

11.02.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za nastavak sezone u kojoj je primarni cilj, opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

OD NJEGA ĆE SE MNOGO OČEKIVATI: Sa Zvezdom je igrao u Ligi šampiona, a sada je glavna uzdanica trenera Ranđelovića u borbi za opstanak!

Foto: Starsport

Fudbaleri Dunava iz Prahova prethodnu jesen u okviru Srpske lige Istok okončali su sa skorom od tri pobede, isto toliko remija i devet poraza i sa 12 osvojenih bodova trenutno se nalaze u zoni ispadanja.

 

Potpuno je jasno da je pred fudbalerima iz mesta u opštini Negotin, na desnoj obali Dunava, grčevita borba za opstanak, a u tom cilju sportski sektor Dunava tokom zimskog prelaznog roka angažovao je nekolicinu pojačanja koja mogu garantovati ostvarenje ranije zacrtanih ciljeva.

U nastavak takmičenja ekipa ulazi predvođena novim šefom stručnog štaba Stefanom Ranđelovićem koji će uz pomoć starosedeoca predvođenih kapitenom Bogdanovićem i Jezdićem, ali i pojačanjima koji su stigli u Prahovo, učiniti sve kako bi klub u predstojećem periodu očuvao status srpskoligaša.

Treba napomenuti da se novi trener Ranđelović odlučio da ekipu tokom zimskog prelaznog roka pojačaju fudbaleri koj dobro poznaje i sa kojima je i ranije sarađivao. U redove Dunava ove zme su stigli Mihajlo Adamović (Crvena zvezda Mali Mokri Lug), Mateja Popović (Radnički Novi Beograd). Boban Janić (Dinamo 1945 Pančevo), Zoran Babić (Dunav Stari Banovci), Mihajlo Avramović (Crvena zvezda), Lazar Mitrović (Borac Starčevo), Filip Matović (Stanišić), Aleksandar Stojanov (Studentski grad), Nemanja Stančić (Radnički Pirot), Jovan Kiš (Trayal), a svakako najveće pojačanje stiže iz redova kraljevačke Sloge. U pitanju je nekadašnji omladinac Crvene zvezde i prvotimac Rada, crnogorskog Grblja i hrvatskog Karlovca 1919, Marko Dedijer.

Foto: FK Dunav Prahovo

Mihajlo Adamović

 

Od Dedijera se mnog oočekuje s obzirom da poseduje iskustvo igranja u omladinskoj Ligi šampiona, ali i internacionalnog iskusta i smatra se da će biti od velike pomoći novom treneru. U redove Dunava je stigao na poziv trenera Ranđelovića, a kako je i sam istakao, nada se da će dobrim igrama u dresu kluba iz Prahova, uspeti da se vrati u elitni rang srpskog fudbala.

Foto: FK Dunav Prahovo

Marko Dedijer u dresu sa nacionalnim grbom

 

Tokom predstojećeg proleća novi šef stručnog štaba će na raspolaganju, na svakoj poziciji imati po dva kvalitetna rešenja, a nakon niza teških treninga, u narednom periodu ekipa će kroz kontrolne mečeve brusiti formu za nastavak borbe za bodove. Do sada je ekipa Dunava odigrala jedan pripemni susret. U meču protiv Hajduk Veljka su slavili rezultatom 2:1 (1:1), a u narednom periodu očekuju ih i provere protiv Bora 1919, Đerdapa, Rtnja iz Boljevaca, Mladog radnika 1926 iz Požarevca i paraćinskog Jedinstva.

Nastavak takmičenja u okviru Srpske lige Istok zakazan je za 4. mart, a u prvom prolećnom kolu ekipa Dunava gostuje u Leskovcu ekipi GFK Duboćice.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading