NASTAVAK SERIJE: Gornjomilanovčani dele lekcije po crnogorskom primorju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.02.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvoligaš iz grada podno Rudnika nalazi se na polovini bazičnih priprema koje se održavaju na crnogorskom primorju.

NASTAVAK SERIJE: Gornjomilanovčani dele lekcije po crnogorskom primorju!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Naporan rad je iza fudbalera gornjomilanovačkog Metalca, ali s obzirom da je pred klubom jedna od najvažnijih polusezona u novijoj istoriji, jasno je da se ništa ne prepušta slučaju i sve je podređeno ostvarenju primarnog cilja, plasmana u plej-of fazu Prve lige Srbije, što automatski znači i obezbeđivanje opstanka u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Brušenje forme ekspedicija Metalca obavalja na crnogorskom primorju, a kroz pripremne susrete svi prvotimci imaju priliku da se nametnu stručnom štabu. 

U nedelju 29. januara Gornjoimlanovčani su odigrali i prvi kontrloni susret. Oni su ubedljivo savladali podgorički Kom rezultatom 4:1, a iza njih je još jedna priprema utakmica nakon koje svi u klubu mogu i moraju biti zadovoljni.

Naime, u utorak 31. januara fudbaleri Metalca odmerili su snage sa ekipom bijelopoljskog Jedinstva. Ekipa koja se takmiči u elitnom rangu crnogorskog fudbala i koja je prvi deo šampionata okončala na šestoj poziciji sa 23 osvojena boda, pet manje u odnosu na Dečić koji je nalazi na mestu koje vodi u kvalifikacije za UEFA Ligu konferencija, morala je da prizna činjenicu, da je Metalac u ovom momentu kvalitetnija ekipa.

Član drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja slavio je rezultatom 3:1 (1:0). 

Milinković je pogotkom u 43. minutu doveo Metalac do prednosti, da bi u nastavku susreta fudbaleri Jedistva pogotkom Koraća u 55. minutu stigli do poravnanja rezultata. Pobedu srpskom klubu doneo je Marković koji je dva puta zatresao mrežu Bijelopoljaca u 60. i 82. minutu susreta.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Serija trijumfa je nastavljena

 

Nakon novog trijumfa ostvarenog tokom priprema u Crnoj Gori, jasno je da pozitivna energija vlada u redovima kluba iz grada podno planine Rudnik, a narednu priliku i verovatno najveće dosadašnje iskušenje, Metalac će imati već u četvrtak 2. februara kada će se sastati sa ekipom Budućnosti iz Podgorice.

Do kraja zimskih priprema, ekipa Metalca će se sastati i sa ekipom OFK Petrovca, a navedeni susret zakazan je za subotu 4. februara.

Nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije zakazan je za 25. februar, a u prvom prolećnom susretu Metalac će na svom stadionu u Gornjem Milanovcu dočekati šabačku Mačvu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading