DAVNO SU PREVAZIŠLI AKTUELNI RANG TAKMIČENJA: Statistika je rekla svoje - Rudar već sada može da razmišlja o narednoj sezoni! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor:

Sport

21.01.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza njih je uspešna lesenje polusezona.

DAVNO SU PREVAZIŠLI AKTUELNI RANG TAKMIČENJA: Statistika je rekla svoje - Rudar već sada može da razmišlja o narednoj sezoni! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Rudar Plažane

Već četiri sezone egzistiraju u Međuopštinskoj ligi Jug i nakon prvog dela takmičenja nalaze se na poziciji koja ih vodi u viši rang, Pomoravsku okružnu ligu u kojoj su se poslednji put takmičili u sezoni 2016/17.

 

Prvi deo sezone 2022/23 fudbaleri Rudara iz Plažana ubedljivo su okončali na prvoj poziciji sa čak deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala, ekipu jagodinske Kolonije.

U 13 prvenstvenih mečeva, ekipa iz mesta na obalama Plažanske reke zabeležila je 12 trijumfa uz samo jedan remi (15. Avgust 1950 Lomnica 0:0), a uz navedeno ostvarili su i fantastičan gol koeficijnt sa 34 postignuta i svega četiri primljena pogotka. Treba napomenuti da je od navedena četiri gola, koliko je primila ekipa Rudara, dva su postigli fudbaleri Kolonije iz Jagodine, dok su po jednom mrežu plažanske ekipe tresli Beljanica iz Strmostena i Napredak iz Stubice.

 

 

Najbolji strelac ekipe je Stefan Milutinović. Popularni "Sidža" je devet puta tresao mreže protivnika, a treba istaći Kristijana Savića i Stefana Malenovića koji su se sedam, odnoshno pet puta upisivali u listu strelaca. Golman Miloš Milutinović je na svih 13 mečeva čuvao mrežu Rudara, a na deset susreta je ostao nesavladan.

Kada je reč o samom takmičenju, Rudar je u sezonu ušao sa malim promenama u igračkom kadru i ne preterano velikim očekivanjima nakon prošle sezone gde je ekipa na kraju sezone podelila prvo mesto, ali zbog gola u gostima u međusobnom skoru sa ekipom Donje Mutnice otišla u baraž, gde je protiv Dublja ispala u poslednjem minutu utakmice rezultatom 2:3 nakon prednosti od 2:0 i promašenih nekoliko odličnih šansi.

Sve navereno ipak ih nije poljuljalo, pa su već u aktuelnoj sezoni uspeli da odbrane jesenju titulu.

 

Tokom prethodne jeseni Rudar je obezbedio i plasman u finale Kupa opštine Despotovac. Na putu do direktne borbe za trofej, fudbaleri iz Plažana eliminisali su Budućnost iz Milive (Pomoravska okružna liga) i despotovačku Slogu (Zona Zapad). U finalu bi trebali da odmere snage sa ekipom Rembasa iz Resavice. Finalni susret je trebao da se odigra tokom prethodne jeseni, ali i pored činjenice da je finalni susret dva puta zakazivan, meč nije odigran s obzirom da srpskoligaš nije mogao da okupi dovoljan broj fudbalera i u dogovoru sa Savezon, mečevi su odlagani, bez znanja i konsultacija sa klubom iz Plažana.

Ekipa Rudara može se pohvaliti još jednim nesvakidašnjim ostvarenjem. Naime, na svom igralištu u Plažanima Rudar ne zna za neuspeh još od 8. novembra 2020. godine kada su poraženi od Pomoravlja iz Ostrikovca rezultatom 1:2.

 

 

Da u Plažanima ozbiljno rade i na klupskom marketingu, govori i podatak da je klub aktivan i na društvenim mrežama, pa se pristalice kluba i svi ljubitelji fudbala mogu redovno informisati o svim zbivanjima i na zvaničnoj Fejsbuk i Instagram stranici, kao i na ZouTube kanalu.

Jasno je da Rudar iz Plažana prevazilazi rang takmičenja u kojem se trenutno nalazi. Ovakva grupa fudbalskih entuzijasta svakako zaslužuje mnogo više.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading