ISKUSNI FUDBALER NEMA DILEMU: Sa Zvezdom je osvojio šampionsku titulu, a sada vodi Pančevce ka eliti!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.01.2023

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni fudbaler nema dilemu pred nastavak sezone.

ISKUSNI FUDBALER NEMA DILEMU: Sa Zvezdom je osvojio šampionsku titulu, a sada vodi Pančevce ka eliti!

Foto: FK Železničar Pančevo

Sa ekipom Crvene zvezde stigao j do šampionske titule. Iza njega je i bogata internacionalna karijera, a od septembra 2022. godine deo je pančevačke "dizelke" sa kojom grabi ka istorijskom ostvarenju, plasmanu u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Aleksandar Kovačević je uzdanica pančevačkog Železničara u aktuelnoj sezoni, a o do sada urađenom tokom pripremnog perioda, izjavio je:

- Dobro radimo, iako nije lako, nametnut je žestok ritam, ali verujem da će nam se sve vratiti dobrim rezultatima u drugom delu takmičenja. U ovom periodu radimo na fizičkoj spremi, a sve je uvertira za ono što nas čeka u nastavku sezone. Drugi deo odradićemo u Antaliji i za dve nedelje rada i kroz pet kontrolnih utakmica treba da postignemo željenju formu za prvi prvenstveni duel sa RFK Grafičarem u Beogradu.

Tokom zimske pauze postojala je moguđnost da Kovačević napusti redove pančevačkog prvoligaša:

- Došao sam na polovini prvog dela prvenstva i zadovoljan sam kako klub funkcioniše, pa se nisam dvoumio da ostanem. Železničar ima kvalitet i iskustvo za elitnu scenu, više fudbalera oprobalo se u najjačoj konkurenciji, pa je postavljeni cilj realan i dostupan.

Foto: FK Železničar Pančevo

Aleksandar Kovačević prilikom predstavljanja u Pančevu

 

Na kraju, iskusni fudbaler je prokomentarisao i klupska očekivanja tokom prolečnog dela šampionata:

- Biće neizvesno i teško do poslednjeg kola. Poštujemo sve rivale, pa od prvog kola moramo da osvajamo bodove da bismo izbegli prolećnu sezonu kada smo u baražu sa Radničkim 1923 ispustili plasman u viši rang. Sada je opcija da u viši rang odemo sa prvog ili drugog mesta - zaključio je Aleksandar Kovačević u razgovoru za "Sportski žurnal".

Da podsetimo, tokom dosadašnje bogate igračke karijere Aleksandar Kovačević je pored Crvene zvezde nastupao i za Sopot, subotički Spartak, poljske klubove Lehija Gdanjsk i Slask Vroclav, norveški Hagesund, grčki Ksanti i niški Radnički iz kojeg je i stigao u redove pančevačkog Železničara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading