IZ ITALIJE SE VIDI OPSTANAK: Šabačka čivija osvaja Apeninsko poluostrvo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.01.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultatski rolerkoster najbolji je opis njihovih igara tokom prvog dela šampionata.

IZ ITALIJE SE VIDI OPSTANAK: Šabačka čivija osvaja Apeninsko poluostrvo!

Foto: FK Crvena zvezda

Duel Igora Ristivojevića i Aleksandra Kataija

Fudbaleri šabačke Mačve jesenji deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na 11. poziciji sa 22 osvojena boda što je samo tri više od ekipe koja se u ovom momentu nalazi u zoni ispadanja.

 

U uvodnih sedam kola Šapčani su redovno bodove osvajali na domaćem terenu, dok se, kolokvijalno rečeno, čim pređu most na Savi, iste i gudili.

Međutim, od polovine meseca septembra ušli su u rezultatsku krizu, te su u 12 odigranih mečeva ostvarili svega dva trijumfa, što ih je i dovelo u poziciju da tokom predstojećeg proleća strepe za očuvanje statusa u okviru prvoligaškog karavana.

Pripreme fudbalera Mačve za nastavak sezone startuju 16. januara, a igrači su tokom pauze bili u obavezi da individualno rade po upustvima koje su dobili od trenera Ivana Kurtušića.

Plan je bio da ekipa na pripreme stigne fizički pripremljena i da stručni štab odmah može krenuti u proces uigravanja svih linija tima.

Tokom prve dve nedelje rada ekipa će boraviti na svom stadionu u gradu na Savi, a 30. janura sele se u italijanski Lignano, mesto na obali Jadranskog mora u provinciji Udine, gde će do 10. februara obaviti najvažniji deo zimskih priprema.

Foto: FK Mačva Šabac

Čivijaši iz Italije vide opstanak

 

Kada je reč o pripremnim susretima, Šapčani će 29. januara odigrati meč protiv BASK-a u Beogradu, a zati mslede mečevi protiv ukrajinskog Rukha (1. februar), slovenačkog Celja (3. februar), Brinje člana drugog stepena takmičenja u Sloveniji (7. februar), dok će tri dana kasnije odmeriti snage sa još jednim slovenačkim drugoligašem, ekipom Dekani.

Generalnu probu pred nastavak sezone Mačva će imati u Slavonskom Brodu protiv Marsonie 18. februara.

Prolećni deo prvenstva Prve lige Srbije počinje 25.02.2023. kada će Mačva gostovati ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading