NAJVEĆA SENZACIJA SRPSKE FUDBALSKE JESENI STARTOVALA SA PRIPREMAMA: Šokirali su Partizan - neka se spremi Crvena zvezda! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.01.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmoru je došao kraj.

NAJVEĆA SENZACIJA SRPSKE FUDBALSKE JESENI STARTOVALA SA PRIPREMAMA: Šokirali su Partizan - neka se spremi Crvena zvezda! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Gotovo puna dva meseca protekla su od kako su fudbaleri sremskomitrovačkog Radničkog odigrali poslednji prvenstveni susret. Tog 19. novembra prethodne godine na "Agropapuk Areni" Radnički je savladao Metalac iz Gornjeg Milanovca rezultatom 2:1 čime je stigao do istorijskog ostvarenja i proleće dočekuje na poziciji koja im omogućava borbu za plasman u srpsku fudbalsku elitu.

 

Druga polovina 2022. godine u istoriji sremskomitrovačkog fudbala ostaće upisana zlatnim slovima. Klub je, ne samo stigao do istorijskog ostvarenja u okviru Prve lige Srbije, već su i u najmasovnijem srpskom klupskom takmičenju postigli, u najmanju ruku, teško zamislivo. U okviru šesnaestine finala Kupa Srbije eliminisali su nakon izvođenja jedanaesteraca ekipu beogradskog Partizana, a već u narednoj rundi očekuje ih i duel protiv aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde.

Fudbaleri Radničkog započeli su pripreme za nastavak sezone. Oni će u Sremskoj Mitrovici raditi do 31. januara i tokom tog perioda odigraće i tri pripremna susreta protiv beogradskog Brodarca, imenjaka iz Šida i lidera prvoligaškog karavana, novobeogradskog IMT-a.

Drugu fazu priprema Sremskomitrovčani će obaviti u Severnoj Makedoniji. Tokom boravka na Dorjanu odigraće i nekoliko mečeva. Već 2. februara odmeriće snage sa Pobedom iz Prilepa, tri dana kasnije sastaćemo se sa ekipom Кožuva iz Đevđelije, a potom 8. februara sa FК Plačkovica iz Radoviša. Pre povratka u Srbiju, jedanaestog dana meseca februara odmeriće snage i sa skopskim Rabotničkim.

 

Uoči starta šampionata, Radnički će odigrati još dva susreta i to protiv Vrbasa, a generalna proba zakazana je za 18. februar kada će odmeriti snage sa Inđijom Toyo Tires.

Prvi prolećni susret Prve lige Srbije zakazan je za 25. februar, a Radnički će na startu nastavka šampionata gostovati OFK Vršcu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading