LIDER UPALIO MOTORE: Na "Old Traktor Areni" se kuju planovi za istorijsko ostvarenje! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.01.2023

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Traktoristi" upalili motore.

LIDER UPALIO MOTORE: Na "Old Traktor Areni" se kuju planovi za istorijsko ostvarenje! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK IMT

Jesenji šampion Prve lige Srbije započeo je zimske pripreme od kojih svi u klubu imaju velika nadanja i očekuju da će se tokom predstojećeg proleća, ekipa po prvi put u svojoj istoriji naći u elitnom rangu srpskog klupskog fudbala.

 

Novobeogradski IMT prvi deo šampionata okončao je sa skorom od 13 pobeda, četiri remija i dva poraza i u nastavak takmičenja ulazi sa šest bodova prednosti u odnosu na najbliže rivale, ekipe beogradskog Grafičara i pančevačkog Železničara.

Kada je reč o samoj sezoni, klub je odlično startovao. U uvodnih šest mečeva "Traktoristi" su ostvarili pet trijumfa, a jedini neuspeh zabeležili su na pomočnom terenu podno južne tribine "Marakane" kada ih je veliki rival Grafičar savladao rezultatom 0:1.

Polovinom oktobra meseca IMT je ušao u rezultatsku krizu. Na tri uzastopna meča nisu uspeli da ostvare trijumf. Remizirali su na domaćem terenu u duelu sa pančevačkim Železničarom 0:0, isti rezultat su ostvarili na gostovanju na "Švajcariji", a zatim su doživeli iznenađujući poraz od ekipe RFK Novi Sad 1921.

Ipak, u samom finišu sezone IMT je vezao tri trijumfa od kojih je najvažniji bio u poslednjem kolu nad ljutim rivalom ekipom Grafičara. Taj susret na stadionu u Vojođanskoj ulici "Trakstoristi" su sa ubedljivih 3:0 rešili u svoju korist čime ne samo da su obezbedili vodeću startnu poziciju pred odlučujuće prolećne borbe, već su i stekli šest bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce, već pomenuti Grafičar i pančevački Železničar.

Trener Zoran Vasiljević izvršio je danas (9. januar) prozivku na popularnoj "Old Traktor Areni" i ekipa je odradila uvodni trening.

 

Ostaje da se vidi hoće li sastav koji se ubedljivo okitio jesenjim lovorikama, pretrpeti promene do starta nastavka šampionata koji je zakazan za 25. februar. U prvom prolećnom kolu fudbaleri IMT-a gostuju u Užicu ekipi GFK Slobode. Prvi meč ove dve ekipe odigran je na stadionu "kraj Studenjaka" u okviru 5. prvenstvenog kola, 26. avgusta prethodne godine i pripao je Novobeograđanima rezultatom 1:0, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Miloš Luković u 58. minutu susreta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading