PROŠLE GODINE SMO IZGUBILI KONCE: Iskreno obraćanje prvog čoveka Metalca - klub okreće novi list! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.01.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimska pauza iskorišćena je za potpuno resetovanje svih klupskih struktura.

PROŠLE GODINE SMO IZGUBILI KONCE: Iskreno obraćanje prvog čoveka Metalca - klub okreće novi list! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Pre tačno godinu dana gornjomilanovački Metalac pripremao se za nastavak superligaške sezone, a samo 365 dana kasnije ulazi u pripreme sa jasnom željom da se izbegne najgore, sunovrat u srpskoligaški rang srpskog fudbala.

 

FK Metalac iz Gornjeg Milanovca započeo je zimske pripreme. Na stadionu podno Rudnika okupio se kompletan igrački kadar, kao i stručni štab, kojima se pred prvi trening obratio prvi čovek kluba, Rajko Nešković:

– To što smo četvrti od dna tabele ne znači da se naše ambicije menjaju. Mi smo moćan, stabilan klub, koji ima sve kako bi vam obezbedio najbolje uslove za rad, ali i pravo da sve zahteva od vas. Cilj u ovoj godini je da nastupamo u plejofu, da se dobro uigrate i da se iduće godine mnogo spremniji nego što smo sada bili, nametnemo kao dominantni i vratimo u Superligu gde nam je mesto.

Nešković je objasnio i razloge zbog kojih se klub našao u trenutnoj situaciji:

– Iako smo tu gde jesmo, i dalje smatram da u ovoj ligi nema mnogo boljih ekipa od Metalca. Pogubili smo prošle godine konce u jednom trenutku, dolazilo je i odlazilo mnogo igrača, nedefinisanog statusa, sa lošim stavom i ponašanjem prema klubu, gužva takoreći od koje nije moglo da se radi i stvara atmosfera kako treba. S tim smo završili. Nema više igrača na probama, bez konkretnih ugovora, svi sada tačno znate svoj status i mi znamo vas. Vi ste ta ekipa koja treba da ispuni zadatke. Odlazaka više nema, igrače koje smo doveli već ste upoznali i to je sve - istako je čelnik kluba i dodao:

– Ista ekipa koja uđe u pripreme, završiće ih i ući u prvenstvo. Кao što ste čuli, neće biti mnogo promena. Ali bi za to vreme svi trebalo da se upoznate do detalja, da znate ko kako misli na terenu i da na kraju delujemo kao jedna podmazana mašina, koja neće strahovati ni od grešaka, ni od nesigurnosti i nerazumevanja saigrača, ni od bilo kog protivnika.

 

Ekipa Metalca će na svom stadionu trenirati do 25. januara, kada sledi odlazak u Ulcinj gde će se obaviti bazične pripreme. Na put će krenuti 25 fudbalera koji se u uvodnom delu nametnu stručnom štabu.

Kada je reč o igračkom kadru, tokom zimske pauze Gornji Milanovac je napustio jedino Vasilije Đurić, dok je roster osvežen četvoricom fudbalera, Branislav Marković (Voždovac), Dušan Stević (Rad), Luka Vulin (Kolubara) i Dejan Petković (Zlatibor).

Metalac će, prema unapred utvrđenom planu, tokom priprema odigrati i sedam kontrolnih mečeva. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading