KANARINCI POLETELI: Novosađani započeli sa pripremama! Može li "srpska Atina" dobiti još jednog superligaša? (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.01.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je došlo vreme za iskorak?

KANARINCI POLETELI: Novosađani započeli sa pripremama! Može li "srpska Atina" dobiti još jednog superligaša? (ANKETA)

Foto: RFK Novi Sad 1921

Polusezona puna preokrete je za fudbalerima RFK Novog Sada 1921.

 

"Kanarinci" su loše ušli u ovosezonsko takmičenje u okviru Prve lige Srbije. U prvih osam prvenstvenih mečeva ostvarili su svega jedan trijumf i u tom momentu mnogi su ih smatrali ekipom koja će već od predstojeće jeseni morati da se zadovolji takmičenjm u trećem stepenu srpskog fudbalskog takmičenja.

Međutim, Novosađani su uspeli da "prebole dečije bolesti" i tokom poslednjih meseca dana takmičenja, u šest mečeva ostvare čak pet pobeda i prvi deo sezone okončaju na šestoj poziciji i sa bodovnim saldom koji je za samo jedan poen manji od ekipe Radničkog iz Sremske Mitrovice koja se nalazi na poziciji koja omogućava baraž mečeve za popunu Super lige Srbije.

Usled svega navedenog, klupske strukture su tokom zimske pauze, posebnu pažnju posvetile jačanju igračkog kadra. Novi članovi "Kanarinaca" postali su Regan Obeng, Ljubiša Reljić i Ognjen Mažić i svi u "srpskoj Atini" sa mnogo optimizma dočekuju nastavak takmičenja.

 

U četvrtak 12. januara trener Branko Žigić je izvršio prozivku igrača, a pored trenera dobrodošlicu igračima poželeli su i generalni sekretar Vanja Matković, sekretar Branko Baglava, član skupštine kluba Prof. Dr Milan Radaković i sportski direktor Zoran Govedarica.

Odmah nakon prozivke, igrači su istrčali na travnati tepih stadiona "Detelinara", a prvom treningu prisustvovali su sledeći fudbaleri: Filip Nović, Branislav Milošević, Božidar Blagojević, Branislav Jovanović, Jovan Ilić, Vladan Milosavljev, Veljko Mladenović, Vladan Elesin, Luka Serdar, Srđan Vujaklija, Kristijan Živković, Vojislav Balabanović, Milorad Balabanović, Aleksandar Andrejević, Boris Zečak, Obeng Regan, Ljubiša Reljić, Savo Prodanović, Mladen Milošević, Miloš Milovanović, Milan Samardžić, Jovan Kokir, Miloš Radivojević, Filip Mirković, Dušan Vlalukin, Ognjen Mažić, David Hrubik, Pinto Leandro, Luka Milisavljević i Marko Vukasović.

 

Ekipa će do 4. februara raditi u Novom Sadu, a dan kasnije sledi put u Međugorje na završne desetodnevne pripreme tokom kojih će biti odigran i određen broj pripremnih susreta.

Start prolećnog dela sezone zakazan je za 25. februar, a ekipa RFK Novi Sad 1921 u prvom kolu nastavka šampionata gostuje u Kruševcu ekipi Trayala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading