KANGA POTPISAO: Dileme više nema - oblači zeleno-beli dres! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.01.2023

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Kanga u srpskom fudbalu.

KANGA POTPISAO: Dileme više nema - oblači zeleno-beli dres! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Loznica

U Loznici niče velelepni fudbalski objekat i dok užurbano traju radovi na infrastrukturi, rukovodstvo Fudbalskog kluba Loznica užurbano radi na jačanju igračkog kadra.

 

Tokom prethodne jeseni zeleno-beli su u okviru Prve lige Srbije ostvarili svega pet trijumfa, četiri remija i čak deset poraza i trenutno se sa 19 osvojenih bodova nalaze na 14. poziciji na tabeli drugog stepena takmilčenja, mestu koje vodi u niži rang, srpskoligaški karavan.

Potpuno je jasno da fudbalere Loznice u narednom periodu slede grčevita borba za opstanak, a u tom cilju sportski sektor kluba angažovao je internacionalno pojačanje iz Obale Slonovače.

U pitanju je dvadesetdvogodišnji Kanga Ferdinand koji igra na poziciji levog krila, ali se dobro snalazi i na suprotnoj strani terena. Novi Kanga u srpski fudbal stiže nakon šestomesečne pauze tokom koje nije imao angažman, a poslednji klub za koji je nastupao bio je portugalski Melgasense iz mesta Melgako koje se nalazi na samom severu ove zemlje.

 

O novoj akviziciji Loznice nema mnogo podataka. Zna se da je rođen 29. decembra 2000. godine u Tiokonu. Visok je 1,75 metara i bolje se služi desnom nogom. O njegovoj igračkoj karijeri malo se zna. Leta 2018. godine stigao je u Ukrajinu i godinu dana bio član Olimpika iz Kropivnjickog, a zatim se seli u Portugal gde je nastupao za Setubal, Elektriko iz Ponte de Sora, Beire iz Monte Gorda, kao i Gavionenses.

Ostaje da se vidi hoće li novi Kanga srpskog fudbala imati barem prilično uspešnu karijeru kao Gelor Kanga koji već godinama unazad sa velikim uspehom nosi dres srpskog šampiona, Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading