PROMENE NA BANJICI: "Građevinari" u nastavak sezone ulaze sa novim šefom stručnog štaba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.01.2023

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki novi vetrovi duvaju Banjicom.

PROMENE NA BANJICI: "Građevinari" u nastavak sezone ulaze sa novim šefom stručnog štaba!

Foto: FK Rad

Iza fudbalera beogradskog Rada je neuspešna fudbalska jesen. "Građevinari" su prvi deo šampionata okončali na pretposlednjoj 15. poziciji sa svega 16 bodova na kontu i tokom predstojećeg proleća očekuje ih grčevita borba za opstanak u drugom stepenu srpskog fudbalskog takmičenja.

 

Nekadašnji član elite velike Jugoslavije prolazi kroz izuzetno turbulentan period. Prvi deo šampionata okončali su sa skorom od svega tri pobede, sedam remija i čak devet poraza i samim tim ne čudi odluka rukovodstva kluba da u odlučujuće borbe, uđe sa novim šefom stručnog štaba, trećim u sezoni 2022/23.

Ekipu sa stadiona "Kralj Petar I" u ovosezonsko takmičenje uveo je Branko Mirjačić, ali je on već polovinom meseca septembra i svega jednog trijumfa u devet odigranih mečeva, mesto prvog trenera prepustio iskusnom Bogdanu Koraku. Međutim, ni šezdesettrogodišnji stručnjak nije uspeo da ostvari zapaženije rezultate. Na deset mečeva, koliko je sa klupe predvodio "Građevinare", ostvario je svega dva trijumfa (Loznica 5:2 i Zlatibor 2:1) i čak šest poraza, što je ocenjeno kao nezadovoljavajuće, pa će klub u jednu od najvažnijih polusezona u bliskoj istoriji, krenuti sa novim šefom struke.

Rukovodeća palica poverena je Igoru Saviću koji je početkom aktuelne sezone sedeo na klupi pančevačkog Železničara, a li je redove "Dizelke" napustio nakon 6. prvenstvenog kola i susreta sa užičkom GFK Slobodom (2:2).

Republika

Foto: FK Železničar Pančevo

Novi šef struke "Građevinara" - Igor Savić

 

Četrdesetčetvorogodišnji stručnjak svoju trenersku karijeru započeo je u redovima BSK Borče, a zatim je tri sezone sedeo na klupi Zvezdare. Tokom drugog dela sezona 2019/20 bio je deo stručnog štaba lučanske Mladosti, a zatim je samostalno predvodio Smederevo 1924, Zvijezdu 09 iz Bijeljine, OFK Žarkovo i OFK Bačku iz Bačke Topole iz koje je prethodnog leta stigao u redove već pomenute pančevačke "Dizelke".

Pred Savićem i svim strukturama kluba sa Banjice je težak zadatak. Klub koji je u sezoni 1988/89 u okviru šampionata SFR Jugoslavije zauzeo četvrtu poziciju, ostavivši iza sebe zagrabački Dinamo i beogradski Partizan, zaslužuje da bude barem deo drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja.

Priliku za debi na klupi "Građevinara" Igor Savić će imati u prvom prolećnom kolu, kada će Rad gostovati novobeograskom Radničkom. Susret je zakazan za 25. februar, a prvi meč dve ekipe koji je odigran na Banjici 27. avgusta prethodne godine, pripao je domaćinu rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading