POVRATAK KUĆI: Jovanov je spreman da Titel vrati gde mu je i mesto!

Autor:

Sport

09.01.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa sedam godina igrao je u petlićima, sada se sa 20 vraća u klub u kojem je rastao.

POVRATAK KUĆI: Jovanov je spreman da Titel vrati gde mu je i mesto!

Foto: Privatna arhiva/Nemanja Jovanov

Jovanov se vraća u Titel

Obično igrači u nižim ligama čekaju ponude jačih klubova iz viših liga. U fudbalskim krugovima se obično kaže "Ko još želi da igra u beton ligi?".

Republika

Nemanja Jovanov (20) ponikao je u fudbalskom klubu Titel u kojem je prošao sve kategorije. Posle odlične sezone u seniorskom pogonu stigla je i ponuda iz Vojvođanske lige u kojoj se oprobao. Sada se vraća u svoj matični klub sa ciljem da se stvori osnova za napredak i juriš na viši rang.

Kada si napravio svoje prve fudbalske korake?

- Počeo sam da treniram sa sedam godina kod Zorana Kalezića u mladim petlićima u Titelu, eto već je prošlo 14 godina od tada. Sa drugarima sam tada u prvom razredu u školi često igrao na ulici fudbal, pa smo svi zajedno odlučili da krenemo sa treninzima u klubu. 

Odmah u startu si imao i podršku porodice?

- To nam je može se reći porodična tradicija. Otac i deda su takođe igrali fudbal, videli su u meni da imam osećaja za loptu pa su podržali ideju za upisivanjem na trening.

Prve minute u seniorskom fudbalu si dobio u Titelu?

- Tada sam na poziv bivšeg igrača i velikog sadašnjeg stručnjaka i trenera Jovana Radivojevića došao u prvi tim. Pre toga sam bio u Borcu iz Šajkaša u omladincima. Početkom 2019. godine sam krenuo sa pripremama sa prvim timom. 

Posle dve sezone u prvom timu Titela stigle su i ponude za viši rang?

- U tom periodu je ceo tim dobro igrao što je meni omogućilo da postignem dosta golova, ali i da asistiram za neke. Mislim da sam se tada dosta dobro pokazao i samim tim sam na nagovor igrača i trenera okušao sreću u jačem rangu. 

Prvo se opet javio Borac iz Šajkaša, ali si na kraju završio u Perlezu?

- Borac je tada igrao treću ligu i bio je najveći klub iz naše opštine. Na poziv sekretara kluba otišao sam na pripreme, ali nisam zadovoljio kriterijum trenera da bi ostao. Sa druge strane možda je to bilo i dobro jer je stigao poziv Vojvodine iz Perleza. Kod trenera Simanića sam se dobro pokazao za vreme priprema i zvanično sam prešao kod njih. 

Zbog akademije si ipak morao da napustiš klub?

- Proveo sam pola godine u Vojvođanskoj ligi Istok gde sam bio bonus igrač. Bio sam zadovoljan periodom u Perlezu, ali sam tu provero samo pola godine. Konkurisao sam za policijskog službenika, gde sam i primljen pa sam se rastao sa klubom.

Kakav je tvoj lični učinak bio za polusezonu na "velikoj pozornici"?

- Uspeo sam da zatresem mrežu pet puta, i u dva navrata sam bio asistent za postizanje gola. Bio sam zadovoljan učinjenim, pružao sam dobre partije što su potvrdili i treneri, ali ipak sam morao da se odlučim za posao. 

U leto 2022. godine se vraćaš u Titel?

- Vratio sam tada papire u Titel kako bi pomogao drugarima i treneru da ostvarimo što bolje rezultate. U prvoj polusezoni sam odigrao samo prva tri kola. Na otvaranju sam u pobedi od 4:0 bio dvostruki strelac. 

Obuka je završena, za prolećni deo si spreman 100%?

- Tako je, cilj nam je da se što bolje rangiramo i da u junu vidimo gde smo. Siguran sam da će pored mog dolaska biti još nekih 5-6 novih lica. Želimo da se napravi što bolja uvertira za predstojeće mečeve. 

Saradnja sa Radivojevićem se opet obnavlja?

- Jovan je tu već duži niz godina i došao je sa ciljem da vrati Titel gde mu je i mesto. Klub se u prethodnom periodu stabilizovao na svim poljima i sada je vreme za napredak u rangu. Nekada sam bio presrećan što ću gledati između ostalog i njega u dresu Titela, a sada sam veoma srećan što mogu da sarađujem sa njim na relaciji trener-igrač.

Nemanja je sigurno samo na osnovu perioda u Vojvođanskoj ligi mogao da dobije ponudu iz jače lige od Druge novosadske, ali je ljubav prema klubu u kojem je ponikao prevagnula. Titel je mrežu protivnika u prvom delu zatresao 29 puta, što je osmi najbolji napad u ligi. Taj broj će posle partija Jovanova sigurno biti barem dupliran na proleće. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading