PRILIKU ZA BELGIJU JE PROPUSTIO: Posle dve godine u Kataru vratio se u Srbiju, sada prenosi svoje iskustvo i mlađima!

Autor:

Sport

08.01.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinicu na leđima je nosio u velikom broju klubova, a jedan deo karijere je proveo i u Kataru.

PRILIKU ZA BELGIJU JE PROPUSTIO: Posle dve godine u Kataru vratio se u Srbiju, sada prenosi svoje iskustvo i mlađima!

Foto: Privatna arhiva/Dalibor Stojićević

Dalibor Stojićević (30) je u svojoj golmanskoj karijeri imao prilika da "izgradi" svoje ime i van granica naše zemlje, ali jednostavno su neke kockice nisu poklopile.

Republika

Kroz karijeru je vreme na golu provodio pretežno na teritoriji Srbije, sem perioda od dve godine koje je proveo u Kataru. Kontaktirali smo Dalibora sa kojim smo popričali o njegovom golmanskom putu.

U fudbalu si od svoje desete godine?

- Tako je, sa treninzima sam počeo u Železničaru iz Smedereva, tada drugi najveći klub u gradu. Tu sam prošao sve uzraste od pionira, pa kasnije sam zaigrao i za njihov prvi tim.

Posle golmanske akademije promenio si sredinu?

- Prešao sam tada u jak klub, Crvenu zvezdu iz Suvodola, igrali smo drugu ligu omladinaca. 

Vremenom si pokazao talenat, stigle su i prve ozbiljne ponude?

- Kako sam sticao iskustvo i postao sve stariji dolazili su i veći izazovi. Mislim da sam se odlično pokazao, sa svojih nepunih 18 godina imao sam prilike da odem u Belgiju. Dolazili su skauti kako bi videli moje sposobnosti, skoro da je i sve bilo dogovoreno, ali mi je sve palo u vodu zbog menadžera.

 

Posle Belgije došla je prilika za Katar koju nisi ispustio?

- Branio sam u trećoj ligi od 2014. do 2016. godine. Klub se zvao Park House Caledonia, sa njima sam osvojio tamošnji kup i bili smo prvaci u ligi. 

Posle je usledio povratak u Srbiju?

- Branio za Slogu Ćirkovac sa kojom sam ostvario i plasman u viši rang, njihov član sam bio u dva navrata. Između toga branio sam za Slogu (Lugavčina), Vihor i Vojvodu Milenko.

Republika

Foto: Privatna arhiva/Dalibor Stojićević

 

 

Sa ekipom iz Kličevca ste umalo napravili veliki rezultat u kupu?

- U ligi smo odigrali odličnu polusezonu, završili smo na prvoj poziciji na tabeli. U najmasovnijem takmičenju sastali smo se sa Mladim Radnikom iz Požarevca u polufinalu. Posle 1:1 otišli smo u penal seriju u kojoj sam uspeo da odbranim dva udarca, ali smo ipak ispali. 

Trenutno si slobodan u izboru nove sredine?

- Tako je, u potrazi sam za klubom, čekam pravu ponudu kojoj bi se maksimalno posvetio. Mislim da imam još dosta toga da pokažem.

 

Pored aktivnosti na terenu, krenuli ste sa istim i pored?

-  Pre par meseci sam počeo da obučavam mlade golmane u mojoj školi golmana. Treniramo na stadionu Godomina sa kojim radimo zajedno. Gostovali smo skoro Crvenoj zvezdi i Partizanu. Ovom prilikom bi hteo da se zahvalim Godominu, kao i trenerima Borivoju Živkoviću i Nikoli Krasiću.

Dalibor je pored igračke počeo i trenersku karijeru. Ukoliko iskoči dobra ponuda za ponovno oblačenje dresa sa brojem jedan, tu je da je prihvati i da se opet dokaže, do tada će svoje vreme provoditi na mestu na kojem je i počeo.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading