PROMENA JE BILA OČEKIVANA: Nekadašnji superligaš u nastavak sezone ulazi sa novim šefom stručnog štaba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.12.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivanja u prvom delu aktuelne sezone bila su daleko veća u odnosu na ono što je ostvareno.

PROMENA JE BILA OČEKIVANA: Nekadašnji superligaš u nastavak sezone ulazi sa novim šefom stručnog štaba!

Foto: FK Jagodina

Navršava se puna decenija od kako je jagodinski fudbalski kolektiv stigao do trofeja namenjenog pobedniku nacionalnog kup takmičenja. Tog 8. maja 2013. godine na stadionu u Humskoj, fudbaleri Jagodine su u finalnom susretu Kupa Srbije savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 1:0 (strelac Milan Đurić) čime su u klupske vitrine uneli prvi trofej u šest decenija dugoj istoriji.

 

Od momenta kada su u sezoni 2015/16 izgubili status člana elitnog ranga srpskog fudbala. ekipa Jagodine se našla u izuzetno teškom trenutku tokom kojeg je u jednom momentu stigla do Druge gradske lige Jagodina.

Drugu sezonu uzastopno klub se takmiči u okviru Srpske lige Istok i sportska javnost je očekivala da se već naredne jeseni jagodinski klub može naći i u prvoligaškoj konkurenciji, ali prema dosadašnjim ostvarenjima potpuno je jasno da će navedeno, barem u aktuelnoj sezoni ostati nedosanjani san.

Pod rukovodećom palicom nekadašnjeg golgetera Crvene zvezde, Dušana Đokića klub je tokom 15 odigranih mečeva ostvario skor od sedam pobeda, dva remija i šest poraza što je bilo dovoljno samo za osmu poziciju po okončanju jesenjeg dela sezone.

Foto: youtube.com/printscreen

Novi šef jagodinskoj srpskoligaša - Marko Vidojević

 

Usled svega navedenog, tokom zimske pauze došlo je do promene na užarenoj jagodinskoj klupi, pa će ekipu u nastavku šampionata predvoditi novi trener Marko Vidojević

Četrdesetsedmogodišnji stručnjak u Jagodinu stiže iz Leotara iz Trebinja čiji je trener bio tokom prethodne jeseni, a tokom svoje trenerske karijere sedeo je na klupama crnogorskih ligaša Igala, Brskova iz Mojkovca, kotorskog Bokelja, Jezera iz Plava i OFK Grblja, a u dva navrata sedeo je i na klupi pirotskog Radničkog.

Na klupi Jgodine Vidojević će debitovati upravo i Pirotu gde će se na startu nastavka šampionata sastati ekipe Radničkog i Jagodine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading