DVOSMERNA TRENERSKA VRTEŠKA: Razmena stručnog kadra u okviru severnobanatskog okruga!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.12.2022

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ključno pitanje pred nastavak sezone je rešeno.

DVOSMERNA TRENERSKA VRTEŠKA: Razmena stručnog kadra u okviru severnobanatskog okruga!

Foto: OFK Kikinda

Zadovoljavajuću polusezonu iza sebe imaju fudbaleri Kozare iz Banatskog Velikog Sela. Prvi deo šampionata u okviru Vojvođanske lige Istok okončali su na sedmoj poziciji, ali je kraj takmičarske godine označio i okončanje saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba.

 

Jovica Lakić, trener koji je predvodio ekipu Kozare od starta sezone 2022/23, preuzeo je kikindski ŽAK, a put Banatskog Velikog Sela krenuo je dosadašnji trener pionira OFK Kikinde, Vladimir Kitanović.

Nakon preuzimanja seniorskog sastava svog matičnog kluba, Kitanović je za "Sportski Žurnal" izjavio:

- Vagao sam kad su me moji Velikoselci pozvali da preuzmem tim i ipak prihvatio ponudu, jer želim da radim u seniorskom fudbalu. Osim toga, Kozara je moj klub pa je sve prevagnulo na tu stranu - istakao je Kitanović, a zatim izneo i buduću klupsku strategiju:

- Klub ima plan da se gotovo u potpunosti preorjentiše na domaće snage, igrače iz sela, a pogotovo će priliku dobiti mladi fudbaleri. Predstojećeg proleća očekujem da u ekipi imamo svega trojicu igrača koji nisu iz Velikog Sela. Istovremeno, ove zime pokušaćemo da vratimo u klub Velikoselce koji igraju u okolnim timovima sa severa Banata.

Republika

Foto: FK Kozara Banatsko Veliko Selo

Dom fudbalera Kozare

 

Kada je reč o nastavku šampionata, Kitanović je izjavio:

- Okupićemo se, okvirno rečeno, 21. januara. Verujem da ćemo se dobro spremiti i bez ikakvog stresa proleće odraditi na zadovoljstvo i uprave i navijača i završiti sezonu u sredini tabele.

Ekipa Kozare u prvom prolećnom kolu gostuje u Banatskom Karađorđevu ekipi Jedinstva. U prvom susretu dve ekipe na startu ovosezonskog takmičenja ekipa Jedinstva je slavila rezultatom 3:1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading