STUDENTI IMAJU NOVOG PROFESORA: Nakon odlaska Nađa, klupsko rukovodstvo je brzo reagovalo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.12.2022

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svega četiri trijumfa u 15 odigranih utakmica uslovila su promene na mestu šefa stručnog štaba.

STUDENTI IMAJU NOVOG PROFESORA: Nakon odlaska Nađa, klupsko rukovodstvo je brzo reagovalo!

Foto: FK Studentski grad

Fudbaleri Studentskog grada jesenji deo sezone u okviru Srpske lige Beograd okončali su na razočaravajućoj 14. poziciji sa svega 13 osvojenih bodova i bilo je jasno da su popularnim "Studentima" neophodne promene pred nastavak šampionata.

 

Novobeogradska ekipa je sporazumno raskinula saradnju sa dosadašnjim trenerom Željkom Nađom, a ekipu će narednog proleća, po primarnoj želji direktora kluba Nebojše Stankovića, predvoditi Goran Janković.

Janković je dobro poznato ime u beogradskom fudbalu. Svoju igračku karijeru okončao je upravo u redovima Studentskog grada, a u ovoj ekipi je dobio i prvu priliku da se okuša na poziciji trenera. Tokom svog prvog mandata na mestu šefa stručnog štaba ostvario je istorisjki rezultat, plasman u treći rang srpskog klupskog fudbala.

Nakon ponovnog preuzimanja rukovodeće palice, novi trener "Studenata" je izjavio:

- Oberučke sam prihvatio ovu ponudu i srećan sam što sam se vratio u Studentski grad. Ovde sam napravio prve trenerske korake u seniorskom fudbalu, zajedno smo beležili uspehe. I kao igrač, a takođe  i kao trener nosim najlepše uspomene.Kao debitanti u Srpskoj ligi na polusezoni smo tada završili kao petoplasirani i zasluženo poneli epitet hit prvenstva - istakao je popularni Jane, a zatim i istakao koji su klupski ciljevi u predstojećem periodu:

- Cilj nam je jasan, a to je opstanak u ligi. Ekipa je mlada i talentovana, a to je takođe jedan od razloga što se oko preuzimanja nisam dvoumio. Veliki je ovo izazov i za mene lično, ali i za prvog čoveka kluba Nebojšu Stankovića sa kojim mi je zadovoljstvo da ponovo sarađujem - zaključio je Goran Janković.

Republika

Foto: FK Studentski grad

Goran Janković - ponovo na klupi FK Studentski grad

 

Pred Studentskim gradom su meseci velike neizvesnosti, ali i velikog očekivanja. Klub je u poslednja četiri prvenstvena susreta ostvario isto toliko poraza (Budućnost Dobanovci 1:5, BSK Borča 1:3, OFK Beograd 0:4, BASK TEK 0:2), a priliku da prekinu niz neuspeha imaće već u prvom prolećnom kolu kada će dočekati ekipu Sinđelića. Prvi ovosezonski susret dve ekipe koji je odigran na stadionu u Ulici Vojislava Ilića domaćin je rešio u svoju korist rezultatom 2:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading