ODLAZIM, ISTROŠIO SAM SE: Nakon šest i po godina, vreme je za rastanak - klub će morati da potraži novo rešenje na klupi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.12.2022

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao je sve što je mogao, ali to nije bilo dovoljno da se ostvari ono što se očekivalo.

ODLAZIM, ISTROŠIO SAM SE: Nakon šest i po godina, vreme je za rastanak - klub će morati da potraži novo rešenje na klupi!

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Svega devet osvojenih bodova tokom jesenjeg dela sezone od kojih su samo dva zabeležena na domaćem terenu, dovoljan su pokazatelj zašto se zrenjaninski srpskoligaš nalazi na mestu na kojem jeste.

 

Fudbalski klub Radnički iz Zrenjanina sa skorom od dve pobede, tri remija i deset poraza drži poslednju poziciju na tabeli Srpske lige Vojvodina i narednog proleća pokušaće da učini nemoguće, da obezbedi opstanak u trećem stepenu srpskog fudbalskog takmičenja.

Međutim, ono što je sada jasno, u navedeni pohod klub će krenuti sa novim šefo stručnog štaba, s obzirom da je dosadašnji trener Predrag Kandić, nakon šest i po godina odlučio da napusti ekipu iz grada na obalama Begeja.

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Zrenjaninski srpskoligaš

 

– Dugo sam sa prvom ekipom, od kolega niko nije povezao toliko sezona u jednom klubu. Odlazim, istrošio sam se i ne mogu više. Razgovarao sam sa direktorom Dušanom Tanasićem, sa Darkom Tošićem, sa saradnicima i doneo odluku - sa setom ističe dosadašnji trener Kandić i dodaje:

- Tri prethodna prelazna roka želeo sam da odem sa klupe i ostajao zbog ljudi koji vode klub. Znamo se od malih nogu, zajedno smo došli u Radnički, prijatelji smo, ali više nisam mogao. Stvaramo mlade, stalno igramo sa najviše bonusa, a gotovo svakih pola godine pravio se novi tim. Klinci su odlazili, ovde su imali šansu da igraju i napreduju, drugi klubovi su imali drugačiju politiku i nije mi krivo. Teško je uvek počinjati iz početka. Radnički je jesenju sezonu završio poslednji, sa svega devet bodova, od kojih je sedam osvojeno na gostovanjima.

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Predrag Kandić - sada već bivši trener Radničkog

 

Za kraj Predrag Kandić obrazlaže svoju odluku:

- Rezultati nisu razlog odlaska. Rekao sam da je promena neophodna, da novi trener uvek donosi i novu energiju, razmrda ekipu. Vrata iza sebe nisam zatvorio i neophodan mi je predah. Treniraću u Akademiji Bambi petliće i svim srcem navijati da Radnički ostane u Srpskoj ligi Vojvodina. Uz dva, tri iskusnija pojačanja i samo malo sreće, koje nismo imali, može se propušteno nadoknaditi - zaključio je Kandić, a prenosi "Sportski Žurnal".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading