REZULTATI SU OSTVARENI, ALI PROBLEMI TEK SADA NASTAJU: Klub nema načina da zadrži igračke perjanice - osipanje je već počelo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.12.2022

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni beogradski klub prolazi kroz težak period.

REZULTATI SU OSTVARENI, ALI PROBLEMI TEK SADA NASTAJU: Klub nema načina da zadrži igračke perjanice - osipanje je već počelo!

Foto: FK Balkan Mirijevo

Prethodne jeseni Fudbalski klub Balkan Mirijevo osvojio je prvu poziciju u okviru Prve beogradske lige - "grupa A", ali se već ove zime suočava sa novim problemima.

 

Popularni "Šumari" sa Mirijeva nekada su bili standardni član srpskoligaškog karavana, a jedan period proveli su i u drugom stepenu takmičenja srpkog fudbala. Međutim, usled finansijskih problema klub se našao u petom rangu takmičenja,a li je zahvaljujući grupi entuzijasta formirana respektabilna ekipa, uglavnom od momaka iz sopstvene fudbalske škole, koja je tokom prethodnih meseci najavila povratak na mestu usepha.

Ipak, čini se da problemima nema kraja...

U razgovoru za portal "Srbijasport.net", trener Igor Ćebić je analizirao ostvarenja kluba tokom prvog dela šampionata:

- Fudbal se igra ne samo na rezultat nego za navijače, zato smo težili da igralo lepo za oko, ofanzivno, sa što više golova, raznovrsno, brzo i jednostavno... Naša snaga je u kolektivu i uvek je neko drugi iskakao u prvi plan, što je predstavljalo dodatni kvalitet. Navijači su to prepoznali i u poslednjem kolu protiv Ravne Gore susret je ispratilo oko 400 gledalaca. Jednom rečju, igrači su “naterali” navijače da se posle ko zna koliko godina, vrate na stadion i pruže nam potrebnu podršku. Utakmica je protekla u svečarskoj atmosferi začinjena bakljadom i slikovitom koreografijom.

Foto: FK Balkan Mirijevo

Verne pristalice mirijevskog kluba

 

I pored ostvarenja na zelenom tepihu, problemi tek sada nastaju:

- Teško ćemo uspeti da zadržimo ekipu na okupu, kako stvari stoje bojim se da će polovina prvotimaca napustiti klub. Balkan finansijski slabo stoji, ono malo prenadležnosti koji su pripali igrčima na osnovu uspeha nisu isplaćeni. Tomioć se već nalazi u Nemačkoj i potpisao je ugovor sa tamošnjim četvrtoligašem. Nema načina da zadržimo Markovića, braću Savić, Vasića... u našim redovima - ističe Igor Ćebić.

Ostaje da se vidi sa kakvim će igračkim kadrom Balkan Mirijevo ući u nastavak šampionata i da li će uspeti da zadrži trenutnu poziciju i plasira se u Beogradsku zonu. Prvi meč prolećnog dela takmičenja Mirijevci će odigrati na svom terenu protiv ekipe Busije iz Zemuna.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading