JESENJI PRVAK: Ježevici serija pobeda donela titulu jesenjeg prvaka!

Autor:

Sport

14.12.2022

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak pet ekipa se promenilo na prvom mestu na tabeli u poslednjih pet kola.

JESENJI PRVAK: Ježevici serija pobeda donela titulu jesenjeg prvaka!

Foto: FK Ježevica

Dugogodišnji član Zlatiborske okružne lige spreman za viši rang. U Velikoj Ježevici prave planove za proleće.

Republika

Posle prvih šest kola i učinka 3-0-3 verovatno niko nije očekivao da će Ježevica na zimsku pauzu otići sa prvog mesta na tabeli. Na kraju skor 11-0-4 i 33 boda bili su dovoljni za zvanje jesenjeg prvaka. Gužva je u samom vrhu tabele gde se pet ekipa nalazi u razmaku od dva boda. 

 

O uspehu kao i daljim planovima kluba razgovarali smo sa dugogodišnjim sekretarom Vladimirom Jankovićem. Janković je već osam godina na toj poziciji.

Prošle godine plejof, ove liderska pozicija na kraju prvog dela prvenstva.

- Iskren da budem plan je i bio da se umešamo u borbu za viši rang. Prošlu godinu smo ispustili zbog malog broja igrača. Pred početak ove sezone doveli smo pet igrača među kojima je bio i jedan mladi povratnik. Sezonu smo krenuli sa 17 imena, ali smo usled povreda većinu utakmica igrali sa 12, 13.

Foto: FK Ježevica

Publika je uvek tu

 

Na igračima je bilo samo da igraju.

- Uprava je sve odradila da igrači misle samo na igru, bukvalno im je sve obezbeđeno. Uz veliki trud i napor smo dogurali tu gde jesmo. 

Posle šestog kola situacija nije bila bajna, ali je onda krenuo uspon forme.

- U sledećih devet mečeva upisali smo osam pobeda i samo jedan poraz. Upravo ostanak bez bodova protiv Sloge je zbog nedostatka igrača. Golovi su postignuti iz naših grešaka. Na početku sezone mana nam je bila što smo mnogo lako ulazili u utakmice, unapred smo upisivali bodove..

 

Da li već imate na radaru neke igrače koji bi pojačali tim?

- U potrazi smo za novajlijama, neki se i sami nude. Pre svega tražimo dobre ljude, a tek onda igrače. Plan nam je da dovedemo najmanje tri nova lica.

Uslovi za viši rang po pitanju infrastrukture su tu.

- Sve nam je novo, od svlačionica do terena. Trenutno nam dimenzije terena ne odgovaraju, ali time ćemo se baviti ako i kada za to dođe vreme.

U sastavu iz Ježevice se tokom polusezone najviše istakao Bojan Šmakić koji je i najbolji strelac ekipe. Teško je izdvojiti najboljeg igrača, ali može se reći da je svojim partijama zadivio mnoge povratnik u tim. Sa samo 19 godina Nemanja Jovanović pokazao je da može da bude jedan od lidera ekipe u budućnosti.

Prolećni deo prvenstva Ježevica otvara na svom terenu protiv ekipe Jedinstva iz Kalenića. Prvi susret ove sezone završen je pobedom gosta rezultatom 3:1.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading