MAJSTORI I ŠEGRTI: Novobeogradski Radnički šokirao Grafičar kraj Studenjaka - do tri boda sa igračem manje! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.10.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva uzastopna kiksa nešto su što se od njih nije očekivalo.

MAJSTORI I ŠEGRTI: Novobeogradski Radnički šokirao Grafičar kraj Studenjaka - do tri boda sa igračem manje! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

U prethodnom kolu drugog stepena srpskog fudbalskog takmičenja, bodove sa terena podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić" odnela je užička Sloboda. Očekivalo se da će navedeni rezultat predstavljati samo loš dan izabranika Marka Neđića, ali su popularni "Grafosi" još jednom neprijatno iznenadili svoje navijače.

 

U okviru 12. kola Prve lige Srbije fudbaleri Grafičara gostovali su na Novom Beogradu gde su na stadionu "kraj Studenjaka" odmerili snage sa ekipom Radničkog. Pre meča se očekivalo da gosti neće imati teži zadatak u komšiluku, ali su se novobeogradski "Majstori" pokazali kao tvrd orah i zasluženo stigli do važnih bodova.

Međutim, nije sve tako idealno izgledalo kada je Radnički u pitanju. 

Prvi pereiod susreta okončan je bez golova, a kada je na startu drugog poluvremena Ognjen Mijailović zaradio crveni karton činilo se da je jednoj od najboljih ekipa prvoligaškog karavana put ka trijumfu otvoren.

U 55. minutu prvi šok za "Grafose". Nemanja Đokić je zatresao mrežu gostiju sa "bele tačke" nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca kojeg je skrivio golman Strahinja Manojlović. Devetnaest minuta kasnije domaćin je izveo sjajan kontranapad nakon kojeg je Aleksa Veličković u maniru rasnog strelca primorao Manojlovića da po drugi put vadi loptu iz mreže.

Do kraja meča Grafičar je uspeo samo da stigne do počasnog pogotka. U listu strelaca, fantastičnim udarcem sa tridesetak metara od gola, upisao se nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Luis Ibanjez.

Nakon ovog odigranog kola Grafičar i dalje zauzima drugu poziciju na tabeli sa šest bodova manje u odnosu na lidera, ekipu IMT-a, dok su "Majstori" sa 13 osvojenih bodova trenutno na 11. poziciji prvoligašog karavana.

 

 

- Prva liga Srbije, 12. kolo:

OFK Vršac (Vršac) - GFK Sloboda (Užice) 0:0

Radnički (Novi Beograd) - RFK Grafičar (Beograd) 2:1

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Jedinstvo (Ub) 2:1

Metalac (Gornji Milanovac) - Trayal (Kruševac) 1:0

Radnički (Sremska Mitrovica) - RFK Novi Sad 1921 1:0

Mačva (Šabac) - Zlatibor (Čajetina) 0:0

Loznica (Loznica) - Železničar (Pančevo) 0:0

Rad (Beograd) - IMT (Novi Beograd) 2:3

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading