PORODICE DA DOKAŽU DA SU ŽIVELE SA UBIJENOM DECOM: Sramotan zahtev odbrane Kecmanovića na pripremnom ročištu po tužbi roditelja žrtava iz "Ribnikara"

Autor:

Hronika

20.10.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat tuženih traži da se za svu braću i sestre dostave isprave kojima potvrđuju da su stanovali u istom domaćinstvu sa žrtvama.

PORODICE DA DOKAŽU DA SU ŽIVELE SA UBIJENOM DECOM: Sramotan zahtev odbrane Kecmanovića na pripremnom ročištu po tužbi roditelja žrtava iz "Ribnikara"

Foto: Tanjug/Ap, Facebook

Porodice dece-žrtava su zgrožene ponašanjem advokata koje su angažovali Kecmanovići, roditelji dečaka-ubice koji je u osnovnoj školi ubio devetoro dece i čuvara Dragana Vlahovića.

U Palati pravde održano je pripremno ročište za suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, kao i njihovom sinu, i u ovoj parnici se traži od tuženih da oštećenima isplate naknadu za pretrpljene duševne bolove, patnju i strah i to po privatnim tužbama 27 članova porodica ubijenih u masakru od 3. maja.

Advokati Kecmanovića, naime, traže da se za svu braću i sestre ubijenih dostave isprave i dokazi kojima se potvrđuje da su živeli u istom domaćinstvu s ubijenima, što su porodice žrtava okarakterisale kao sraman potez.

TRAŽE VEŠTAČENJE

Advokat Kecmanovića na jučerašnjem ročištu Marina Ivelja tokom procesa tražila je da komisija lekara prvo izveštači Kostu Kecmanovića i utvrdi da li je bio svestan svoga dela, odnosno da li je imao moć rasuđivanja prilikom izvršenja dela i u potpunosti osporila zahteve oštećene strane, kao i pravna zastupnica škole na Vračaru Sanja Gunjić.

Ivelja je kazala da su oštećeni u krivičnom postupku već istakli imovinsko-pravni zahtev 100.000 evra po izgubljenom životu, koji ona smatra nerealnim, i s tim u vezi tvrdi da je necelishodno da se uporedo vode postupci. Navela je da u oba postupka zbog dupliranja veštačenja roditelja Kecmanovića takođe treba sačekati ishod krivičnog postupka.

Zastupnik oštećenih porodica ubijene dece i čuvara Ognjen Božović, međutim, usprotivio se zahtevu tuženih da se prekine postupak i da se spoji s parničnim postupkom, koji su prethodno pokrenuli roditelji nekoliko ubijene dece, odnosno da njegov početak sačeka okončanje krivičnog postupka koji se vodi protiv roditelja dečaka-monstruma.

SUD IMA POSLEDNJU REČ

I u pogledu saslušanja svedoka strane se nisu složile, pa će sud ceniti ko će biti pozvan da svedoči. Božović je bio izričit u ubeđenju da škola u kojoj je počinjen masakr nije obezbedila potrebne mere zaštite dece od nasilja. On je istakao, s obzirom na sve, da smatra da je Kosta bio u potpunosti svestan svoga dela, koje je do detalja isplanirao i realizovao i potom se predao policiji. Takođe osporava da su Kecmanovići vaspitali sina kako je trebalo, nevodeći da su mu bili rđav primer i da su ga loše vaspitavali.

- Tražimo da sud naloži školi da dostavi izveštaj izostanaka Koste Kecmanovića zato što su mu roditelji pravdali izostanke i kada nije trebalo. Neophodan je i uvid u istorijat neuropsihijatrijskog lečenja prvotuženog i zdravstvene evidencije - rekao je pravni zastupnik oštećenih.

Nastavak suđenja 28. decembra

Sledeće ročište po tužbi roditelja žrtava održaće se 28. i 29. decembra, kada će biti saslušani članovi porodica ubijene dece Katarine Martinović i Ane Božović, te majke i oca mladog pijaniste Andreja Čikića, kao i roditelja Angeline Aćimović i starih roditelja heroja školskog čuvara Dragana Vlahovića.

Miljana se nije pojavila

Na pripremnom ročištu nije se pojavio niko od Kecmanovića. Otac dečaka-ubice Vladimir se nalazi u pritvoru, ali majka Miljana ni ovog puta nije želela da se suoči sa zločinom koji je počinio njen sin.

Tužena i škola

U parničnom postupku tuženi su maloletni Kosta Kecmanović, kao prvotuženi, zatim kao drugotuženi njegov otac Vladimir Kecmanović, trećetužena Miljana Kecmanović. Kao četvrta tužena je osnovna škola "Vladislav Ribnikar".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Tanja

20.10.2023 21:01

Najmlađi masovni ubica na svetu ne želi ni da čuje imena dece što nam poubijao. Majku najmlađeg masovnog ubice na svetu ne interesuju naša deca kojih više nema,ona na more pokrenula a mi na groblje.Ona samo gleda da izvrda,čak ni na Sudu da se pojavi,stane ispred,izjavi saučešće,vidi bol i patnju za zauvek nam izgubljene dece.

Jelena

21.10.2023 17:55

@Tanja - Pretužni roditelji, uz vas smo je K. K.nije pucao samo u vašu decu, pucao je i u svakoga od nas ko ima decu i unuke. Svi smo od 3. Maja u strahu da se ovakvo monstruozni delo ne ponovi. Budite jaki i učinite sve da istina izađe na videlo. Miljana Krsmanović je trebala da dođe na svaku sahranu, a pre toga da plati sve troškove.. Nažalost nije to uradila. Pretužno je sve !!!

Branko

21.10.2023 10:23

Mogu li ovakvi "advokati" da budu osudjeni i kazneni zbog otvorenog podržavanja kriminala? Ovakvo pitanje zasluzujes 10 do 40 godina zatvora - ovo je tesko ubistvo u ponavljanju!!!!!

Ha

21.10.2023 21:03

@Branko - Advokati samo rade svoj posao. Kao stražari u Aušvicu.