SIN VLADIMIRA KECMANOVIĆA UBIO DEVETORO DECE, A ON ŽELI DA MU PORODICU OSTAVE NA MIRU?! Ovo su sramne reči oca dečaka-ubice IZ ZATVORA!

Autor:

Hronika

13.10.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo će "uprkos pritiscima odbrane, nastaviti da insistira na maksimalnoj kazni predviđenoj zakonom za roditelje" dečaka ubice.

SIN VLADIMIRA KECMANOVIĆA UBIO DEVETORO DECE, A ON ŽELI DA MU PORODICU OSTAVE NA MIRU?! Ovo su sramne reči oca dečaka-ubice IZ ZATVORA!

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta i Vladimir Kecmanović

Pravni zastupnici porodice dečaka ubice koji je u maju ove godine izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" izjavili su danas na konferenciji za novinare u Beogradu da Više tužilaštvo u Beogradu ima ideju da "politizuje ceo ovaj slučaj" (protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice), "tačnije da svaljuju sada teret na jednu porodicu (Kecmanović)", a da je "ta porodica tragična (...) na stranu strašan zločin kojim se nećemo baviti".

Ubrzo posle konferencije za novinare reagovao je saopštenjem Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, koji je izlaganje advokata ocenio kao "ništa drugo do strategiju za odbranu optuženog" i dodao da će Tužilaštvo "uprkos pritiscima odbrane nastaviti da insistira na maksimalnoj kazni predviđenoj zakonom za roditelje" dečaka ubice.

Jeziva poruka Vladimira Kecmanovića

Pravni zastupnici porodice dečaka ubice optužili su danas tužioca Stefanovića za "pokušaj politizacije" i navodne pretnje Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka ubice.

- Neposredno pre optuženja tužilac Stefanović odlazi u prostorije Centralnog zatvora, posetio je Vladimira Kecmanovića, pretio mu, tražio mu da potpiše sporazum o priznanju krivičnog dela, s tim da ukoliko ne prihvati taj sporazum onda će on da mu optuži suprugu, a maloletnu ćerku da pošalje u hraniteljsku porodicu. To je bio jedan strašan pritisak - rekao je advokat Borivoje Borović.

Što se tiče optuženja supruge Vladimira Kecmanovića, a majke dečaka ubice, advokati su rekli da to za njih "nije iznenađenje" i preneli jezivu poruku Vladimira Kecmanovića.

- To je bio način da se izvrši pritisak na oca. On (Vladimir Kecmanović) je sporazum apsolutno odbio, smatra da nije kriv u ovom postupku. Rekao je: "Ako treba da me streljaju nije problem, samo neka mi porodicu ostave na miru". Dakle, braniće se pred sudom - preneo je advokat Borivoje Borović.

Tužilaštvo: Uprkos pritiscima odbrane insistiraćemo na maksimalnoj kazni!

Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, saopštio je posle konferencije za novinare da je "pravo na odbranu neprikosnoveno" i da "današnja izjava advokata Borovića nije ništa drugo nego deo strategije za odbranu optuženog".

- Ovim putem obaveštavamo javnost da se nećemo baviti komentarisanjem ovakvih, kao ni sličnih izjava, već ćemo nastaviti da se bavimo isključivo svojim poslom - navodi se u saopštenju glavnog tužioca Nenada Stefanovića.

U saopštenju Tužilaštva piše da je ova institucija povodom tvrdnji roditelja dečaka ubice "sve što je imala da saopšti navela u podignutoj optužnici protiv ovih lica".

- Više javno tužilaštvo podvlači da će, uprkos pritiscima odbrane, nastaviti da insistira na maksimalnoj kazni predviđenoj zakonom za roditelje maloletnog dečaka, koji je u maju počinio nezapamćeni masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Zasto

13.10.2023 19:14

Ako je tuzilac pretio okrivljenom, to je ilegalno. A izgleda tuzilac nije negirao da je pretio. Ovo je uzasan zlocin, ali Zasto tuzilastvo politizuje ovaj slucaj?

ivana

13.10.2023 20:40

Ja verujem advokatu Borovicu da je tuzilac pretio i ucenjivao dr. Kecmanovica. Za ovakve metode smo culi, ali, cini se da su i danas aktualne. Pritisci i ispiranje mozga i jos puno toga da bi se postigao cilj. Advokat Borovic je prokazao tuzitelja i njegovu metodu rada.

Ana

16.10.2023 18:03

@ivana - Ma koji djavo sudjenje, njima treba na prvom rocistu maksimalne kazne dati i kraj. Cudoviste od njihovog deteta je deset porodica u crno zavilo, umesto da cute i u misju rupu da se uvuku, on se zali i brani nesto.

Тања

14.10.2023 01:43

Само измишљотинама адвоката,адвотске канцеларије могу да бране неодбрањиво! Најмлађи масовни убица на свету,од родитеља учен да барата,пуца из оружја,пуна кућа оружја чињенице, неодбрањиво!