ŠOK! VLADIMIR KECMANOVIĆ PONOSAN NA SVOG SINA?! Može li MORBIDNIJE? - u zatvoru priča kako je Kosta odličan pucač?!

Autor:

Hronika

13.10.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je otac nakon masakra svog sina uhapšen, u zatvoru je i dalje hvalio sina kao odličnog strelca i govorio kako ga je učio preciznosti.

ŠOK! VLADIMIR KECMANOVIĆ PONOSAN NA SVOG SINA?! Može li MORBIDNIJE? - u zatvoru priča kako je Kosta odličan pucač?!

Foto: Shutterstock, Facebook

Kosta i Vladimir Kecmanović

Optužnica je podignuta protiv oca trinaestogodišnjeg maloletnika koji je 3. maja izvršio stravičan masakr u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, ubivši devetoro svojih vršnjaka i jednog radnika obezbeđenja. Istraga je otkrila da je otac omogućio sinu pristup pištoljima i oružju koje je na kraju korišćeno u ovom tragičnom događaju.

Prema nezvaničnim izvorima, otac je imao metalni sef u kući sa šifrom, ali je oružje, iako je imao maloletnu decu, držao u plastičnom koferu u predsoblju, koji je bio lako dostupan. Kofer je mogao lako da se otvori na točkiće i za njega je bila poznata šifra. Otac je često vodio sina u streljanu, učeći ga kako da koristi vatreno oružje, čak i dok je omogućavao sinu da vidi kako otvara i zaključava kofere sa oružjem. Ovaj nemar roditelja omogućio je detetu da zapamti šifru i pristupi oružju bez nadzora, kako prenose beogradski mediji. 

Foto: Privatna arhiva

 

Iako je otac nakon masakra svog sina uhapšen, u zatvoru je i dalje hvalio sina kao odličnog strelca i govorio kako ga je učio preciznosti. Ove izjave izazvale su nevericu i zgražavanje, budući da je dečak ubica izvršio stravično nasumično pucanje u školi.

- Otac ima u kući adekvatno obezbeđen metalni sef sa šifrom, ali je on oružje, iako ima maloletnu decu u kući, odabrao da ga drži u ormaru u koferu, koji inače može da se nabavi za 28 dolara.Kofer je plastični, transportni, lako se otvara. Otvara se na točkiće obeležene brojevima kao šifra, ali je nemar roditelja koji je ostavljao tačnu kombinaciju i pred sinom otključavao i zaključavao kofere, kada ga je vodio u streljanu da pucaju, omogućio da dete zapamti sve što njegov otac radi i kasnije samo primeni. Vrlo je jednostavno doći do oružja kad se na taj način "obezbeđuje" i "krije" - navodi se.

Optužnica protiv oca obuhvata teška krivična dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka dečaka optužena za ilegalno posedovanje, proizvodnju i nošenje oružja, jer je njen DNK pronađen na jednoj od čaura u učionici.

Svestan da mu je maloletni sin počinio masakr i ubio devetoro dece u školi iz oružja iz kog ga je on učio da puca i koje nije adekvatno obezbedio, on je cimerima u zatvoru pričao kako je njegov sin odličan pucač, talentovan i precizan. Pre masakra je govorio kako je ponosan na njega zbog toga, a i dalje priča da odlično gađa. To je zaista van svake pameti! - navodi se.

Foto: Nikola Mutić, Printscreen/YouTube

 

Odgovorno lice i instruktor iz streljačkog kluba, gde je otac, kako se sumnja, vodio sina da vežba gađanje, takođe su pod sumnjom za davanje lažnih iskaza. Ovaj slučaj baca svetlo na ozbiljne propuste u roditeljskom nadzoru i potrebu za strožijim regulacijama u vezi sa držanjem i pristupom vatrenom oružju u kućama sa decom.

- Policija je pored spiska sa imenima dece i mape škole na stolu dečaka pronašla repliku puške, ali i crtež na kom je bio nacrt bombe. Kasnije je utvrđeno, na osnovu internet pretrage dečaka-ubice, da je on guglao kako se pravi bomba.Moguće da je kasnije precrtao bombu, jer se odlučio da u školu ipak ponese očeve lako dostupne pištolje.Dokaz nebrige roditelja je i u tome da su opasni nacrti i replika vazdušne puške bili nasred dečakovog stola,moguće i danima, a da oni nisu primetili, pa samim tim ni odregovali i eventualno sprečili zločin - dodaje se. 

Dodatno, otkriveno je da su opasni crteži i nacrt bombe bili prisutni na stolu dečaka, ali da roditelji nisu primetili ili reagovali na te znakove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Tanja

13.10.2023 08:26

Uciti dete u streljani da barata oruzjem,pun stan oruzja u stambenoj zgradi,roditelji narcisoidni sebicni....dete najmladji masovni ubica na svetu! Majka najmladjeg masovnog ubice na svetu neosecajna za nas bol za nasom decom sto ih je poubijao njen sin najmladji masovni ubica na svetu! Ona je sa cerkom na more krenula a ni 40 dana nije proslo od ubistva nase dece.Ona krenula na more a mi na grobĺje....

Dragoslava

13.10.2023 08:33

Kako bi bilo da vi nazovi novinari pišete o ubijenoj deci iz Ribnikara i njihovim prekinutim snovima na najsuroviji, najbolesniji način. Prekinite da pišete o malom psihopati koji će možda u jednom trenutku shvatiti da je bolje da ga je policija ubila kada se predao.

Neko

13.10.2023 08:48

Dajte preterujete sa naslovima i zasto pumpate price, ne verujem da je Vladimir to pricao cimerima. I da je pomenuo njegovu preciznost u gadjanju to je onda izvuceno iz konteksta price. Svi vec znamo da je KK odlican strelac i to je nesporno. Zasto na taj nacin predstavljate jednog uglednog doktora. Mnogi ga napadaju zbog njegove strasti prema oruzju i streljastvu, a svako od nas ima pravo da ima i upraznjava hobi koji voli. Kazu ima sifru jer voli pistolje itd..pa ne moras da imas sifru da bi voleo pistolje i bavio se streljastvom. Sta da kazemo onda za profesionalne lovce koji ubijaju zivotinje u prirodi i slikaju se sa plenom.. mrzim preterivanje i generalizovanje! To je stvarno primitivno.

Djuro

13.10.2023 12:14

Daleko od oblicnog da je odlican, s toliko metaka bi ubio bar jos toliko dece