ŠKOLE U BAČKOJ PALANCI ODRŽALE PROTEST ZBOG UČENIKA KOJI JE NA ČASU PRETUKAO PROFESORA: "Gađali su ga grudvama od papira, vređali ga, ponižavali"

Autor:

Hronika

10.05.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeni profesor je pred penzijom, a šikaniranje je trpeo duže vreme od jednog broja učenika.

ŠKOLE U BAČKOJ PALANCI ODRŽALE PROTEST ZBOG UČENIKA KOJI JE NA ČASU PRETUKAO PROFESORA: "Gađali su ga grudvama od papira, vređali ga, ponižavali"

Foto: Printscreen/Youtube/BAP VESTI

Protest podrške pod nazivom "Dokle više?" pretučenom profesoru Slobodanu Zoriću (65) Srednje tehničke škole "9. maj" koga je u školi na času mučki prebio bivši učenik te škole, šesnaestogodišnji M.B, održan je danas u Bačkoj Palanci.

Protest je organizovala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, a kako saznajemo, priključili su im se i drugi profesori koji nisu članovi pomenutog sindikata i takođe obustavili nastavu u svojim školama a za sledeći četvrtak 16. maja najavljena je obustava rada svih škola u Srbiji.

Predsednica Sindikata prosvetnih radnika Bačke Palanke Duška Lalić, saopštila je da je njen kolega Slobodan Zorić van životne opasnosti, da je pretrpeo u svojoj školi vrlo teške telesne povrede u vidu frakture lobanje, loma kostiju lica i mnoštva hematoma.

- Mi smo organizovali jednodnevnu totalnu obustavu rada nastave kao štrajk upozorenja, nisu radile škole i opština Bačka Palanka a doneta je odluka da sledećeg četvrtka Unija sindikata prosvetnih radnika obustavi rad u celoj Srbiji. Tražimo hitnu promenu zakonskih regulativa, akata i podakata, ako treba, da imamo prava kao advokati, da se zaštite prosvetni radnici i naše porodice a drugi zahtev je da se hitno kazni ovaj stariji maloletnik - izjavila je Lalić i dodala da je, koliko zna, maloletni nasilnik i ranije pravio probleme u školi te da se zato i ispisao iz nje a da se ovaj incident mogao sprečiti.

 

Podsetimo, nekoliko učenika škole “9. maj” iz Bačke Palanke u dužem periodu maltretiralo je profesora Slobodana Zorića, a sve je kulminiralo pre nekoliko dana kada ga je maloletni M.B. (16) krvnički pretukao.

Povređeni profesor je pred penzijom, a šikaniranje je trpeo duže vreme od jednog broja učenika.

Nekoliko učenika isticalo se u neprimerenom ponašanju. Gađali su grudvama od papira profesora Zorića, vređali ga, ponižavali. To se dešavalo ispred učionice, u hodniku, u dvorištu škole - kaže sagovornik “Blica”.

U sredu je sve kulminiralo.

Profesor Zorić nije više mogao da podnese ponižavanje i odgurnuo je M.B. Ovaj ga je tada pesnicom iz sve snage udario, oborio na zemlju i nastavio krvnički da ga šutira u glavu - navodi isti sagovornik.

Profesor Zorić slučaj je prijavio i zbrinut je u Kliničkom centru u Novom Sadu.

Policija je pokušala da razgovara sa maloletnim M.B. u prisustvu majke, ali kako on nije hteo ništa da kaže, pustili su ga kući - kaže izvor.

Nakon intervencije tužioca iz Novog Sada, policija je došla u bolnicu po medicinsku dokumentaciju u kojoj se vidi da oštećeni ima frakture na licu i glavi. Naloženo je privođenje počinioca kojem je danas popodne, tek iz drugog puta određen pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading