GODINE SU SAMO BROJ, A BROJEVI SU TITULE CRVENE ZVEZDE: Ovako je izgledao Nebojša Čović kada je osvojio prvi trofej sa crveno-belima

Autor:

Sport

20.05.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je to u čuvenom finalu Kupa Radivoja Koraća, dok je kasnije počela dominacija crveno-belih u AdmiraBet ABA ligi i KLS.

GODINE SU SAMO BROJ, A BROJEVI SU TITULE CRVENE ZVEZDE: Ovako je izgledao Nebojša Čović kada je osvojio prvi trofej sa crveno-belima

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan šesti put ove sezone i sa 3-0 u seriji osvojili AdmiralBet ABA ligu. Bio je to crveno-belima drugi pehar ove sezone, posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća. I dok veterani u timu poput kapitena Branka Lazića mogu da se pohvale zavidnom kolekcijom pehara, predsednik kluba Nebojša Čović ih od dolaska na Mali Kalemegdan 2011. ima čak 24 u svojoj kolekciji.

Međutim, da li pamtite koji je prvi pehar osvojen od njegovog dolaska na čel crveno-belih i ko je od aktuelnih igrača bio u tom timu, a ima ih dvojica? Bilo je to u sezoni 2012/2013. pod vođstvom trenera Dejana Radonjića. Odgovor na drugi deo pitanja glasi da su u timu bili iz aktuelnog sastava kapiten Branko Lazić, koji je tu od 2011. i takođe ima svih 24 trofeja, dok je drugi povratnik Luka Mitrović. Odgovor na drugi deo pitanja, koji je prvi Čovićev trofej sa Zvezdom, glasi pehar u Kupu radivoja Koraća. Bilo je to ono finale protiv Partizana odigrano u Kragujevcu u dva dana. duel je počeo 10. februara 2013, ali je prekinut u 26. minutu pri nerešenom rezultatu (43:43) zbog nereda na tribinama i utrčavanja navijača na teren. Kako nije bilo uslova za nastavak meča te večeri, preostalih 14 minuta odigrano je narednog dana bez prisustva publike, a crveno-beli su slavili sa 78:69.

Republika

Foto: KSS

Čović sa timom po osvajaku Kupa 2013.

 

Na naredne trofeje Zvezda je čekala dve sezone, a onda su osvojeni i AdmiralBet ABA lige i Košarkaška liga Srbije. U finalnoj seriji crveno-beli su se sastali sa Cedevitom i slavili sa 3-1 u seriji i to na gostujućem terenu u četvrtom susretu. Na taj način počela je serija od sedam osvojenih titula, u koju su se po jednom umetnuli Budućnost (2018) i Partizan prošle sezone, dok ona 2020. nije završena zbog pandemije korone.

Republika

Foto: Starsport

Zvezda 2015. počela još uvek aktuelnu dominaciju u KLS

Iste godine KLS je osvojena "metlom" protiv Partizana, sa 3-0 u finalnoj seriji, baš kao i ove sezone. Upravo tom titulom počela je serija od osam titula, a ona je još uvek aktuelna i mogla bi biti nastavljan i ove sezone kada počne Superliga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading