OSUĐEN PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA: Damjan Roganović će provesti 11 godina iza rešetaka zbog KRIJUMČARENJA KOKAINA!

Autor:

Hronika

20.05.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom je obuhvaćen i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je optužen i kao pripadnik takozvanog "vračarskog klana" i za njim je raspisana poternica, kao i osuđeni Roganović.

OSUĐEN PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA: Damjan Roganović će provesti 11 godina iza rešetaka zbog KRIJUMČARENJA KOKAINA!

Foto: Shutterstock

Damjan Roganović, pripadnik kavačkog klana, nepravosnažno je osuđen u Belgiji na 11 godina zatvora i novčanu kaznu od 400.000 evra. Osim njega, još 11 osumnjičenih, među kojima je i Jelena Vukašinović, dobilo je zatvorske kazne u rasponu od dve i po do osam godina. Zanimljivo je da je Jelena Vukašinović sestra Vuka Vukašinovića, koji je takođe bio uhapšen u velikoj međunarodnoj akciji u Beogradu.

Velika međunarodna akcija i zaplena kokaina

U novembru prošle godine, Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije, zajedno sa drugim nadležnim državnim organima, sproveo je akciju u kojoj je zaplenjeno ukupno 115 kilograma kokaina vrednog 11 miliona evra. 

- Pripadnici organizovane kriminalne grupe su sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine narkotika u holandsku luku Roterdam, a odatle transport ove droge do belgijskog grada Arlon gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga zaplenjeno ukupno 115 kilograma kokaina - saopšteno je tada iz Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

Istragom je obuhvaćen i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je optužen i kao pripadnik takozvanog "vračarskog klana" i za njim je raspisana poternica, kao i osuđeni Roganović.

Kako je saopšteno, međunarodna istraga je otkrila da su osumnjičeni, kao pokriće, koristili registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča. Najpre su kupovali takve ploče od kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom Arlonu u koje su stavljali sakrivene pakete sa kokainom.

Metoda krijumčarenja kokaina

U sklopu istrage otkriveno je da su osumnjičeni koristili registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča kao paravan za krijumčarenje kokaina. Kupovali su betonske ploče od kompanije u Luksemburgu, a potom vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom Arlonu, u koje su sakrivali pakete sa kokainom. Prilikom intervencije policije u Belgiji, nađene su 22 betonske ploče, u kojima je bilo ukupno 103 paketa sa kokainom neto mase 115 kilograma.

Porodične veze i očuh Damjana Roganovića

Zanimljivo je da je očuh Damjana Roganovića Dušan Petković, sin pokojnog fudbalera i selektora Ilije Petkovića. Dušan Petković je bio u dugogodišnjoj vezi sa Damjanovom majkom i nije procesuiran u vezi sa ovim slučajem. Takođe, Dušan Petković je bio fudbaler i igrao je za OFK Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading