NAZDRAVLJAJU UZ ALKOHOL! Ćerke ubijene Kurdkinje iz Irana PROSLAVLJAJU uz BOSANSKI HIT pad helikoptera Ebrahima Raisija! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

19.05.2024

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Irana Ebrahim Raisi (63) je doživeo nesreću kada je jedan od tri helikoptera, u kojem je i on bio, pao blizu granice sa Azerbejdžanom

NAZDRAVLJAJU UZ ALKOHOL! Ćerke ubijene Kurdkinje iz Irana PROSLAVLJAJU uz BOSANSKI HIT pad helikoptera Ebrahima Raisija! (FOTO/VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@mahsa_piraei

Sestre Mahsa i Roja, ćerke Mine Majidi, koja je stradala tokom antivladinih protesta u Iranu, izazvale su pažnju javnosti objavom videa na platformi X.

Na snimku se vidi kako sestre nazdravljaju alkoholom uz pesmu Fadila Fazilije, pod nazivom "Helikopter", nakon što je iranski predsednik doživeo incident sa helikopterom.

 

 

Životna priča Mine Majidi

Mina Majidi, iranska Kurdinja rođena 1960. godine, živela je u gradu Kermanšahu sa suprugom i troje dece.

Stradala je tokom antivladinih protesta "Žena, život, sloboda", koji su započeli nakon smrti Mahse Amini u policijskom pritvoru zbog neprikladnog nošenja hidžaba.

Mina se pridružila demonstracijama u Kermanšahu, gde je izgubila život 20. septembra 2022. godine.

Njena smrt je izazvala talas antivladinih protesta širom Irana i van granica.

 

 

Simbol borbe iranskih žena za slobodu

Nakon pogreba Mine Majidi, njene ćerke su postale vidljivi simboli otpora iranskih žena.

Fotografija Mahse pored majčinog groba, obrijane glave i sa sopstvenom kosom u ruci, postala je viralna i privukla pažnju međunarodnih medija.

Italijanski list "Corriere della Sera" nazvao ju je novim simbolom borbe iranskih žena za slobodu, ističući hrabrost i nepopustljivost koju je Mahsa simbolizovala.

Ovaj događaj jasno pokazuje dubok uticaj koji je smrt Mine Majidi imala na iransko društvo, posebno na žensku populaciju koja je odlučno pokazala svoj otpor protiv Irana.

 

 

Njena hrabrost i žrtva postali su inspiracija za nastavak borbe za slobodu i pravdu u Iranu.

Podsetimo, predsednik Irana Ebrahim Raisi (63) je doživeo nesreću kada je jedan od tri helikoptera, u kojem je i on bio, pao blizu granice sa Azerbejdžanom.

Ebrahim Raisi prethodno putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan i sastao se sa vladarom države Azerbejdžan Ilhamom Alijevim (62) kako bi otvorili branu.

Potom je u večernjim satima pronađen helikopter u kojem je bio iranski šef države, ali dodatnih informacija o njegovom stanju, da li je živ ili ne, nije bilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading