MISTERIOZNI SVEDOK OTKRIO JEZIVE DETALJE MASAKRA U "RIBNIKARU": Student čuo KLJUČNE REČI koje je dečak-ubica izgovorio u "UČIONICI SMRTI"!

Autor:

Hronika

11.10.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić koji je tog 3. maja bio na stručnoj praksi u odeljenju VII-2 Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" dao dragoceno svedočenje o toku tragičnog događaja u kabinetu istorije.

MISTERIOZNI SVEDOK OTKRIO JEZIVE DETALJE MASAKRA U "RIBNIKARU": Student čuo KLJUČNE REČI koje je dečak-ubica izgovorio u "UČIONICI SMRTI"!

Foto: Shutterstock, MUP

Kosta Kecmanović

Poslednjem činu masakra koji se dogodio 3. maja u kabinetu istorije Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" prisustvovao je i svedok koji nije bio ni učenik ni nastavnik!

Reč je o studentu istorije Filozofskog fakulteta u Beogradu koji je baš tog dana bio na praksi u odeljenju VII-2, gde je trebalo da asistira starijoj koleginici nastavnici Tatjani Stevanović.

SVE ČUO I VIDEO

Mladić čije ime se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu čuva u strogoj tajnosti, i pored nepojmljive traume koju je doživeo tog majskog dana, ipak je bio koliko-toliko pribran i uspeo je da čuje sve što je ubica govorio u učionici dok je pucao u školske drugove.

Student istorije nije bio primarna meta, ali kako saznajemo, i on je bio u šoku kada je počela pucnjava u učionici. Ipak, ostao je toliko pribran da vidi šta se sve dešava, a saznanja je preneo tužilaštvu prilikom saslušanja, tako da je njegovo svedočenje dragoceno.

Svedok je oštećena strana

Sve žrtve masakra, kao i oni koji su prisustvovali zločinu, smatraju se oštećenima u ovom slučaju.

Među njima se nalazi i student istorije koji je baš tog dana bio na praksi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da bi ostvario uslov da izađe na ispit.

Između ostalog, kako nezvanično saznajemo, on je otkrio ključne reči koje je Kosta Kecmanović izgovorio u tim jezivim trenucima.

Republika

Foto: TikTok/Printscreen, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

 

Njegova uloga u postupku je takođe vrlo dragocena jer je objektivno, kao neko ko dolazi sa strane, posmatrao sve što se desilo u "učionici smrti" i čuo svaki od 45 pucnjeva u svojoj neposrednoj blizini koje je ispalio ubica udaljen od njega samo nekoliko koraka.

- Radi se o studentu istorije koji je bio na praksi za predavača, da pokupi znanje od iskusnije koleginice nastavnice Tatjane Stevanović. Student nije ni sanjao šta će ga snaći tog jutra jer kome je moglo pasti na um da će jedan učenik, 13-godišnjak, naoružan do zuba, tog dana ući u učionicu i početi da puca na drugove iz svog razreda, na nastavnicu - kaže za Srpski telegraf izvor blizak istrazi.

Inače, student je, kao i sve njegove kolege, bio u obavezi da obavi nastavničku praksu u nekoj školi s obzirom na to da im je uslov za izlazak na jedan od ispita da predaju 10 pisanih priprema za čas, tri scenarija s časa i obavljeno akciono istraživanje, a sudbina je htela da prisustvuje nezapamćenom zločinu koji se dogodio u Srbiji.

VELIKE TRAUME

Student je zato u celom slučaju jedan od ključnih svedoka, koji je bukvalno za dlaku izbegao smrt od rafala iz pištolja i prisustvovao stradanju jednog razreda, u kojem se u minuti sve okrenulo naopačke. Jezive scene koje je video ostaće urezane u njegovom pamćenju.


Dobričaninova: Sumnjamo da je u pitanju terorizam

Advokat oštećenih strana u masakru od 3. maja Zora Dobričanin ne isključuje mogućnost da je zločin Koste Kecmanovića bio teroristički akt. Ona je naglasila da za advokate oštećenih u ovom postupku istraga nije završena.

- Mi ćemo nastaviti dalje da istražujemo, da li postoje još neka lica koja su umešana i teže krivično delo jer od početka sumnjamo, nemamo dokaze, ali ih tražimo, da li je u pitanju krivično delo terorizam, da li je neko dečaka-ubicu iskoristio kao svoju produženu ruku, da li još neko stoji iza ovog nedela ili ispred. Ovo za nas nije kraj - rekla je Dobričaninova.

O tome kako je ovaj student uspeo da ostane nepovređen u masakru i na koji način naš izvor nije želeo da govori zbog daljih istražnih radnji i čitavog postupka, ali ističe da je taj mladi čovek, i pored preživljene velike traume na koju niko ne bi mogao ostati imun, ipak podrobno opisao šta se sve događalo u tih 55 sekundi strave i užasa, od ulaska Kecmanovića u učionicu, pa do poslednjeg pucnja i njegovog izlaska iz kabineta.

Nažalost, njegova starija koleginica i mentorka prilikom ove pucnjave zadobila je teške povrede, pa se i sada, posle punih pet meseci, nalazi na oporavku od rana koje je zadobila tog 3. maja, baš kao i njen učenik Vladimir P., koji se nalazi na lečenju u jednoj bolnici u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bonus video:

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Stoka u Republici

12.10.2023 01:14

Jebao vam Vucic decu.

Jk

12.10.2023 08:07

Gmazovi napisali ste tekst ni iz čega i bez ikakvih informacija. Ne uvlačite studenta u ovo, čovrk se zatekao gde se zatekao i treba da nastavi sa svojim životom.

Mpet

12.10.2023 16:28

Da nije tragicno bilo bi smesno. Izgleda da ste “zaboravili” napisati STO je student zapravo rekao. Posle ovakvog pisanja ne mozete ocekivati da ce itko poverovati u bilo sto vi napisete. Svaki vas tekst je izvrtanje, poluistine i lazi. Gde vam je novinarska etika?

Maki

13.10.2023 18:44

Pa koje su to kljuce rijeci???? Izgleda da su vam izhlapile iz glave. I vi sebe nazivate novinarima. Da nije tragicno bilo bi smjesno