MUČE MI SINA BEZ DOKAZA: Nastavlja se agonija Stojana Kneževića!

Autor: A. A. / M. J.

Hronika

06.09.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužiteljka Jadranka Dedić podigla je optužnicu na osnovu snimaka pribavljenih neregularno, rekao otac Uroša Kneževića u gostovanju na TV Pink.

MUČE MI SINA BEZ DOKAZA: Nastavlja se agonija Stojana Kneževića!

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

Za Uroša Kneževića iz Sombora običan izlazak u grad pretvorio se u devetomesečni pakao. Umesto da se vrati kući, on je 3. januara ove godine završio u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i puštanje u promet oružja.

- Desila se jedna bezazlena situacija. Došlo je do koškanja vezanog za saobraćaj, koje apsolutno nema nikakve veze s ovim slučajem, za šta optužuju mog sina. Neke novine su, međutim, odmah počele da pišu: "Pomahnitali ludak počeo da puca iz vozila po pešacima", što apsolutno nema nikakve veze s istinom - rekao je Urošev otac Stojan Knežević, gostujući u Novom jutru na TV Pink kod Jovane Jeremić.

SVEDOCI GA NE TERETE

On kaže da je njegov sin bio učesnik manjeg sukoba te večeri.

- Jeste došlo do manjih čarki između ta dva brata Cidler i mog sina, ali to se završilo rukovanjem i tu je završena cela priča da bi ga, na kraju, optužili na osnovu snimaka nekih kamera iz centra grada, a ti snimci su uzeti na neregularan način. Oni nisu uzeti na veštačenje, već su skinuti preko USB i odneti u policijsku stanicu. Tužilac takođe nije bio na uviđaju. Moj sin je negirao optužbe od prvog dana. Nisu pronađeni ni pištolj ni čaure. Urošu je urađena parafinska rukavica i nisu pronađeni tragovi baruta. Nijedan od braće Cidler nije rekao da su bili životno ugroženi, da je on pucao na njih. Nijedan svedok ga ne tereti... Sve optužbe protiv njega nemaju veze s istinom - ispričao je Stojan za TV Pink.

Kako kaže, njegov sin je žrtva osvete tužilaštva:

- Ovo je čista osveta Višeg javnog tužilaštva u Somboru, gde su još kadrovi bivšeg DS, pogotovo Jadranke Dedić, koja vodi ovaj predmet. Ona je stari simpatizer demokrata i drugarica Bojana Pajtića i Olivera Dulića, a ja sam aktivista SNS, u čemu se krije pozadina svega. Istupom u javnosti ne vršim ja pritisak na tužilaštvo, već tužilaštvo vrši pritisak na mog sina bez ijednog dokaza.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

SVE SUMNJIVO

Prema Stojanovim rečima, i video-materijal nije pružio nikakav dokaz o sinovljevoj krivici, naprotiv.

- Tužilac je odbrani dostavio video-materijal koji smo mi obrađivali. Veštak Nenad Šipka iz Novog Sada je našao na snimku da na bankomatu u kojem je nađen metak koji je navodno moj sin ispalio stoje žena i dete i to minut pre, za vreme i minut posle navodnog pucnja. Ona podiže pare, okreće se i odlazi. Ako je zrno od devet milimetara udarilo u bankomat, ta žena je morala da se trzne, to dete da napravi bilo kakvu reakciju. Međutim, nikakve reakcije nije bilo - objasnio je stariji Knežević.

Svedoke pozivali telefonom na saslušanje

Interesantno je bilo i to kako je tužiteljka saslušala braću Cidler.

- Braća Cidler nisu teretila mog sina ni u tužilaštvu ni na prvom ročištu. Ona (Jadranka Dedić) čak nije htela ni da sasluša drugog brata u tužilaštvu zato što nije bila zadovoljna izjavom prvog brata. Ona je čak te momke pozvala telefonom na saslušanje, a potom ih privela bez ikakvog zvaničnog poziva. Pa valjda je zakon isti za sve. Pošalje se poziv prvi, drugi put. Treći put, ako se ne odazovu, policija ih privodi - rekao je Stojan Knežević.

Nema odgovora na žalbe

Urošev otac Stojan kaže da se žalio na stalno produžavanje pritvora njegovom sinu.

- Nisam pokušavao da kontaktiram s tužiteljkom Jadrankom Dedić, ali sam, kao roditelj, u dva navrata pisao i podnosio podneske glavnom višem tužiocu u Somboru Goranu Divjaku. On me nije udostojio razgovora uprkos dokazima o bahatosti Dedićeve. Koja je to sila i koja poznanstva iz Demokratske stranke dosežu do Apelacionog suda u Novom Sadu, gde njen muž radi 20 godina, i misle da mogu da se igraju tuđim životima i porodicama.

Šta se stvarno desilo

Prema priči Karla Cidlera, ali i okrivljenog Kneževića, njih dvojica jesu imala sukob 3. januara, ali oko saobraćaja. Knežević je malo brže vozio kada su Karlo s verenicom Milom Stojkov i Mario s devojkom Rankom Gudelj pošli da pređu ulicu.

Knežević je naglo zakočio, a pešaci su raširili ruke i neko od njih je opsovao. Knežević je izašao iz auta, došlo je do rasprave, ali se, na kraju, sve završilo rukovanjem.

Karlo Cidler kaže da su njih četvoro potom otišli u kafe "Priča" i da su on i brat u jednom trenutku krenuli po cigarete. Kad su bili na ulici, videli su neku gužvu i onda mu je brat Mario rekao da beže, ali ne zna zbog čega, i posle toga su se vratili u kafić.

Karlova verenica Mila je potvrdila da su braća Cidler nakratko izašla iz kafića, ali je naglasila da nije primetila da su na bilo koji način uznemireni kada su se vratili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Blanka

06.09.2023 20:39

Ne bi bio kriv da nije SRBIN ! To mu je najveća krivica.

somborac

08.09.2023 12:57

@Blanka - ako nemate pametniji komentar, ne lupajte gluposti

Leon

07.09.2023 08:43

Mladi, deca danas uopšte... Sve je van kontrole. Puni su lošeg načina ponašanja. Čitam ovo i ne verujem. Roditelji deci veruju i tu je prvi problem. Propalo nam je društvo potpuno.