UROŠ KNEŽEVIĆ IZ SOMBORA I DALJE U PRITVORU: Tužiteljka hoče da mi UNIŠTI sina, pritiskala svedoka da ga LAŽNO optuži

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

17.08.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš je od početka januara u pritvoru, a iza rešetaka je dočekao i 21. rođendan

UROŠ KNEŽEVIĆ IZ SOMBORA I DALJE U PRITVORU: Tužiteljka hoče da mi UNIŠTI sina, pritiskala svedoka da ga LAŽNO optuži

Foto: Privatna arhiva

Stojan Knežević, otac Uroša Kneževića iz Sombora koji već punih osam meseci čami u pritvoru, za Srpski telegraf tvrdi da je tužiteljka Jadranka Dedić pritiskala navodnu žrtvu da optuži njegovog sina. Kako kaže, radi se o političkom progonu jer je on aktivan član Srpske napredne stranke, a tužiteljka kadar Demokratske stranke.

Kao što smo već pisali, svi svedoci, uključujući i oštećenog, saslušani su i nisu teretili Uroša, a tužilaštvo, kao jedini nazovidokaz protiv njega, navodi video-snimke nadzornih kamera na kojima se, takođe, ne vidi ništa inkriminišuće.

SVE NEZAKONITO

Uroš je od početka januara u pritvoru, a iza rešetaka je dočekao i 21. rođendan. Njemu se na teret stavljaju pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Sumnjiče ga, ispostaviće se uvidom u ceo predmet, bez osnova, da je 3. januara ove godine ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu sugrađanina Karla Cidlera.

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Dedićeva je lično 6. januara ove godine telefonom (!) pozvala braću Cidler da dođu u tužilaštvo i daju izjave. Pošto se nisu pojavili, naredila je policiji da ih privede, bez ijednog pismenog poziva, što joj je bila zakonska obaveza. Nezadovoljna što su braća posle privođenja i dalje negirala bilo kakvu Uroševu umešanost u pucnjavu, izvršila je pritisak na Karla Cidlera da izjavi da sam kontaktirao s njim i prisiljavao da promeni iskaz, što je notorna laž. U prisustvu mojih advokata rekla je Cidleru da ja "nisam čovek koji čestita Novu godinu i Božić", ali je posle burne reakcije advokata povukla svoje provokativno pitanje. Tada je završila ispitivanja Karla, a drugog brata i ne saslušava, već kaže da ima dovoljno dokaza i da saslušanje nije potrebno, što je neverovatno - u dahu priča Stojan.
Ogorčeni otac dodaje da su snimci s kamera uzeti nezakonito i to dva puta u dva dana, a da je odredila da veštačenje njegovog sina bude u zatvorskoj bolnici u Beogradu jer bi, tobož, Stojan vršio pritisak na ustanove u Somboru i Novom Sadu. Dedićeva je, kaže on, sve radila bez saglasnosti sudije za prethodni postupak, zbog čega tako pribavljen materijal ne može ni da se koristi na sudu!

- Perfidno, rešenje o veštačenju mog sina je otkucala 22. februara, a advokatima ga šalje 27, kada je Uroš već bio u Beogradu jer advokate kači vikend i žalbu mogu da predaju tek u ponedeljak. Zakonski rok za veštačenje je 15 dana, a ona je odredila 20 - kaže Knežević.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

ĆUTI I VIŠI TUŽILAC

Podsetimo, Nacionalni centar za kriminalistiku i forenziku uradio je veštačenje tragova uzetih s Uroševih ruku, takozvanu parafinsku rukavicu, a nalaz je nedvosmisleno pokazao da Uroš nije pucao.

- Taj nalaz smo dobili tek posle 45 dana, uz više telefonskih poziva advokata i podnesaka, da bi tužilac kasnije rekla da taj nalaz nije bitan! Nečuveno! Mom sinu je produžen pritvor za dva meseca, mada ga je moguće zameniti nanogicom. Kao roditelj sam pisao u dva navrata i podnosio podneske glavnom višem tužiocu Goranu Divjaku u Somboru, ali me nije udostojio razgovora uprkos dokazima o bahatosti i drskosti Dedićeve. Koja je to sila i koja poznanstva iz Demokratske stranke koja dopiru do Apelacionog suda u Novom Sadu, gde njen muž, sudija, radi 20 godina i misle da mogu da se igraju s tuđim životima i porodicama. Koliko dosežu prsti nekadašnjeg DS i ko ima odrešene ruke da se iživljava nad mojim detetom i nad mojom porodicom jer smo članovi SNS - ogorčen je Knežević.



Šta se stvarno desilo

Prema priči Karla Cidlera, ali i okrivljenog Kneževića, njih dvojica jesu imali sukob, ali oko saobraćaja. Knežević je malo brže zakočio kada su Karlo s verenicom Milom Stojkov i Mario s devojkom Rankom Gudelj pošli da pređu ulicu. Knežević je naglo zakočio, a pešaci su raširili ruke i neko od njih je opsovao. Knežević je izašao iz auta, došlo je do rasprave, ali se na kraju sve završilo rukovanjem.

Karlo Cidler kaže da su njih četvoro potom otišli u kafe "Priča" i da su on i brat u jednom trenutku krenuli po cigarete. Kad su bili na ulici, videli su neku gužvu i onda mu je brat Mario rekao da beže, ali ne zna zbog čega i posle toga su se vratili u kafić.
Karlova verenica Mila je potvrdila da su braća Cidler nakratko izašla iz kafića, ali je naglasila da nije primetila da su na bilo koji način uznemireni kada su se vratili.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

 

Ni Jadrankin naslednik ne voli Srbiju

Stojan veruje da iza stalnog produžavanja pritvora njegovom sinu stoji politika:

- Tužiteljkin sin advokat Stefan Dedić ima politički plan za bolje sutra grada Sombora kao nezavisni politički kandidat za 2024, gde objavljuje svoje tekstove i radove koji su kontra svih načela SNS i države Srbije, a uz podršku nove/stare linije DS i ekoloških organizacija. Kad vidite njegove radove i tekstove, jasno je da jedan tako mlad čovek ne voli ništa sto ima veze sa Srbijom i aktuelnom vlašću.

Nije bilo pucnjave kod bankomata

Urošev otac kaže i da nema logike da je tog 3. januara pucano i da je metak iz pištolja pogodio bankomat:

- Na snimku se jasno vidi da žena s detetom, minut pre pucnja, u toku navodnog pucnja, kao i minut posle pucnja, mirno stoji u prostoru gde je smešten bankomat, podiže pare, stavlja ih u torbu i odlazi, a da nije ni trepnula. Da je, nedajbože, bilo pucnjave, nemoguće je da ih metak ne bi ubio ili ranio. Takođe, postavlja se pitanje zašto tužiteljka Dedić nije prihvatila predlog mojih advokata da se sasluša direktorka ekspoziture banke u čijem je bankomatu navodno nađeno zrno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
radnja31

18.08.2023 07:01

kupili ste i Milicu i KARLA

Knezevic Stojan

19.08.2023 21:38

@radnja31 - Daaaa….i snimak…napravili i film!

Profesor

04.09.2023 11:16

Monstruma ostaviti da robija na duzi vremenski period - takav profil mladog coveka nam ne treba u nasem gradu! Podrska tuzilastvu!

Somborka

04.09.2023 11:22

Zakljucati Urosa na 20 godina...