"ŽUTI" MI SINA DRŽE U ZATVORU JER PODRŽAVAM SNS: Slučaj iz Sombora ZA ANALE PRAVOSUĐA! NEPRAVDA

Autor: A.A - Ekipa Srpskog telegrafa

Hronika

04.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj Uroš osumnjičen za pokušaj ubistva iako to demantuju svedoci, oštećeni i nalaz takozvane parafinske rukavice, kaže Stojan Knežević

"ŽUTI" MI SINA DRŽE U ZATVORU JER PODRŽAVAM SNS: Slučaj iz Sombora ZA ANALE PRAVOSUĐA! NEPRAVDA

Foto: Privatna arhiva

Uroš Knežević iz Sombora punih osam meseci je u pritvoru iako za to, kako kažu pravni stručnjaci, nema ni jednog jedinog osnova. Svi svedoci, uključujući i oštećenog, saslušani su (i nisu ga teretili), a tužilaštvo, kao jedini nazovidokaz protiv njega, navodi video-snimke nadzornih kamera na kojima se, takođe, ne vidi ništa inkriminišuće.

Foto: Privatna arhiva

Uroš Knežević

Stojan Knežević, otac ovog momka, veruje da iza stalnog produžavanja pritvora njegovom sinu stoji politika.


- Da li je problem moja pripadnost SNS? Tužilac Jadranka Dedić je dokazana simpatizerka DS. Nju je na to mesto postavio Siniša Lazić iz DS, baš kao i njenog muža, koji radi u Apelacionom sudu u Novom Sadu već 20 godina. Koji se kriterijumi koriste u ovom slučaju? Da li je to njena želja za osvetom meni i SNS ili žal za DS i mentorom njene porodice Sinišom Lazićem i Bojanom Pajtićem, koji su i nju i muža namestili na ove pozicije - pita se Stojan Knežević.

Uroš je od početka januara u pritvoru, a iza rešetaka je dočekao i 21. rođendan. Njemu se na teret stavljaju pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Sumnjiče ga, ispostaviće se uvidom u ceo predmet bez osnova, da je 3. januara ove godine ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu sugrađanina Karla Cindela.

Sve suprotno

OK, reći će neko, slučaj kao i svaki drugi. Međutim, upravo je suprotno. Naime, na snimcima se uopšte ne vidi jasno da li je Uroš imao pištolj u desnoj ruci, kao što tvrdi tužilaštvo, oštećeni tvrdi da osumnjičeni nikada nije pokušao da ga ubije niti je pucao u njega.

Pored svega, Kneževiću je urađena parafinska rukavica, koja se odvajkada u sudskim postupcima koristi kao neoboriv dokaz, i rezultati su pokazali da na njegovoj ruci nema nikakvih tragova da je pucao iz vatrenog oružja.

U stvari, jedino na osnovu čega se Uroš Knežević nalazi u pritvoru, koji je od januara stalno produžavan, jeste blesak na snimku s kamera, koji se video kada je on ispružio desnu ruku.

Tužilaštvo se poziva na snimak na kojem se ne vidi ama baš ništa što bi optužilo Uroša


Što se samog snimka tiče, na njemu se vidi jedna osoba, za koju se tvrdi da je Knežević, kao i dve osobe koje mu idu u susret, ali se u jednom trenutku okreću i počinju da trče. U tom momentu je i detalj kada osumnjičeni ispruži ruku i tada se vidi blesak.

Prema ovom snimku, utvrđeno je da su momci koji su trčali braća Karlo i Mario Cindel.
Prema priči Karla Cindela, ali i okrivljenog Kneževića, njih dvojica jesu imali sukob, ali oko saobraćaja.

Knežević je malo brže zakočio kada su Karlo s verenicom Milom Stojkov i Mario s devojkom Rankom Gudelj pošli da pređu ulicu. Knežević je naglo zakočio, a pešaci su raširili ruke i neko od njih je opsovao. Knežević je izašao iz auta, došlo je do rasprave, ali se na kraju sve završilo rukovanjem.

Karlo Cindel kaže da su njih četvoro potom otišli u kafe "Priča" i da su on i brat u jednom trenutku krenuli po cigarete. Kad su bili na ulici, videli su neku gužvu i onda mu je brat Mario rekao da beže, ali ne zna zbog čega i posle toga su se vratili u kafić.

Karlova verenica Mila je potvrdila da su braća Cindel nakratko izašla iz kafića, ali je naglasila da nije primetila da su na bilo koji način uznemireni kada su se vratili. A čak i da zanemarimo to što oni ne terete Kneževića, valjda bi se kod nekog na koga je pucano videla makar trunka uznemirenja.

Foto: Privatna arhiva

Odluka o pritvoru

Ni da trepne

Otac optuženog Uroša Stojan Knežević imao je priliku da vidi snimak i kaže da nema logike da je pucano iz pištolja te večeri, 3. januara, jer se baš u vreme pucnjave pored bankomata, koji je navodno tada pogođen metkom, nalazila žena koja je podizala novac.

- Na prikazanom snimku jasno se vidi da za vreme navodnog pucnja žena s detetom, minut pre pucnja, u toku navodnog pucnja, kao i minut posle pucnja, mirno stoji kod bankomata, podiže pare, stavlja ih u torbu i odlazi, a da nije ni trepnula. Nijednog momenta nije napravila nikakvu gestikulaciju, reakciju, bilo šta što bi ukazivalo da se dešava nešto neobično.

Pa morala je bar da se trgne od jačine udarca navodnog projektila od devet milimetara, koji je nađen u bankomatu, a tužilaštvo tvrdi da je ispaljen dok je ona podizala novac. Uz to, nijedan svedok ne tereti mog sina za pokušaj ubistva. Pa zašto je onda u pritvoru - pita se Stojan Knežević.

Dokaz nad svim dokazima

 

Nacionalni centar za kriminalistiku i forenziku uradio je veštačenje tragova uzetih s ruku Uroša Kneževića, takozvanu parafinsku rukavicu. Cilj veštačenja je bio da se utvrdi prisustvo ostataka baruta posle opaljivanja vatrenog oružja. Rezultati su bili nedvosmisleni: na tragovima uzetim s ruku osumnjičenog nisu pronađene čestice karakteristične za ostatke posle opaljivanja vatrenog oružja. To ne ostavlja nikakvu dilemu i potpuno je jasno, dakle, da on nije pucao.

Foto: Privatna arhiva

Veštačenje kriminalističke policije 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Miloš

04.08.2023 21:38

Još uvek ima DS pacova !!! Uki izdrži kao što do sada trpiš nepravdu, kao i tvoja porodica! Glava gore kao i do sada!!!

Odgovori 24 23
Sombor

05.08.2023 22:26

@Miloš - Ako nekog poznajete u Somboru ili imate prilike raspitajte se ko su Stojan I Uros Knezevic I sve ce Vam biti jasno...

Odgovori 17 7
Sombor

06.08.2023 01:48

@Sombor - Ahahahahahahahah pa pomozite vi siromasnima i bedi kao Stojan Knezevic pa cemo da se smejemo!!!!!!

Ah, Srbijo

07.08.2023 14:33

"Rekao mu je da beže, ali nije znao zbog čega". 😂 Otac vidno potresen, nije mu jasno kako je on posle ležanja u zatvoru zbog bacanja bombe dospeo na poziciju u gradu Somboru, a sin pripucao malo na ulici i jos uvek ga drže i pritvoru.

Odgovori 14 10