"DAČA JE UMRO U MAJČINOM KRILU"! Dva meseca od masovnog ubistva kod Mladenovca! OVAKO SE ODIGRAO MASAKR U DUBONI!

Autor:

Hronika

04.07.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od teškog zločina koji se 4. maja uveče dogodio u selima Malo Orašje i Dubona prošlo je 60 dana, a meštani i dalje samo o tome pričaju, oplakuju ubijene i mole se za ozdravljenje ranjenih.

"DAČA JE UMRO U MAJČINOM KRILU"! Dva meseca od masovnog ubistva kod Mladenovca! OVAKO SE ODIGRAO MASAKR U DUBONI!

Foto: ST/Nikola Mutić

Dva meseca je prošlo od masakra koji je zauvek zavio u crno dva sela, Malo Orašje i Dubonu, kod Smedereva i Mladenovca. Kobnog 4. maja uveče, pomahnitali U. B. uzeo je kalašnjikov i pištolj i krenuo da rešeta!

Meštani ova dva sela, 60 dana od zločina i dalje samo o njemu pričaju, oplakuju dveteoro ubijenih i mole se za ozdravljenje 13 ranjenih mladića i devojaka. Gotovo svi se, kako kažu za Kurir, živo sećaju kobne noći koju nikada neće moći da izbrišu iz sećanja.

Pomislili da je slavlje

Žitelji Dubone, iz koje je i uhapšeni Uroš Blažić, kažu da su te zle večeri čuli pucnje, ali da su pomislili da se neko od njihovih komšija veseli, da slave možda prinovu ili nečiji rođendan. Nažalost, ubrzo su saznali da to nisu bili pucnji sreće, već smrti!

Podsetimo, u selu Dobona, kod školskog dvorišta, ubijeno je troje mladih - mladi policajac Milan P. i njegova sestra Kristina, kao i njihov dobar drug Dalibor T.

- Te večeri omladina, među kojima su bili Milan, Kristina i Dalibor, dogovorila se da se druže i okupili su se kod klupice kod škole. Na toj klupici su ranije doručkovali kad su bili deca i školarci, a sada kad su porasli, znali su da tu sednu i podruže se malo - kaže jedan meštanin Dubone:

- Slušali su lagano muziku i pričali, onako da ne smetaju komšijama u blizini. Nisu ni slutili da će im taj monstrum doneti nemir i da će početi da puca na njih.

U. B. im se pre rafalne paljbe obratio.

- Čuli su pucnjavu, ali su ostali mirni jer su mislili da neko nešto slavi. Posle nekoliko minuta, preko puta škole parkirala su se kola i monstrum je izašao i rekao im: "Svi na pod!". Skočili su i pomislili šta je s njim, nije im bilo jasno šta mu je - kaže sagovornik i dodaje:

Deveta žrtva umrla 50 dana nakon ranjavanja

Petar M. (29) iz Malog Orašja je deveta žrtva masakra, koji je i pored svih napora lekara preminuo nakon 50 dana borbe za život. Njegova majka juče je za Kurir kratno uz suze rekla "da nema snage da priča".

- Svi su se molili da Petar preživi iako je on od samog početka bio kritično. Njegov otac je u početku govorio da su prognoze lekara koliko toliko dobre i da sve ide na bolje, ali je u poslednje vreme počeo da govori da je loše i da je "katastrofa" i da je pitanje da li će preživeti - kaže za Kurir rođaka porodice:

- Tada mi je kroz suze rekao da ne zna ni da li više da se nada ili da bude objektivan. Nažalost, ubrzo potom su nam javili da je preminuo.

- Kad su shvatili šta se dešava, iz prvih rafala su bili ubijeni brat i sestra i za njih nije bilo nade. Preminuli su na mestu. Ležali su ispred klupice, a U. B. je nastavio da rešeta. Okupljeni u tom trenutku nisu znali ko je još nastardao, jer je svako bežao na svoju stranu da spasi živu glavu.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić i mesto gde je poubijao komšije

 

Meštani kažu da u neposrednoj blizini škole živi Daliborova porodica, koja je čula rafale.

- Daliborova majka se odmah uznemirila i rekla suprugu da im je sin tamo, ali joj je on odgovorio: "To je neko slavlje!". Nesrećna žena je imala neki predosećaj i izašla je ipak napolje da traži sina, ali u tom trenutku njenom suprugu je zazvonio telefon gde mu je neko rekao "da brzo dođe jer su deca pobijena" - priseća se krvave nooći žitelj Dubone.

Našli ga ispod klupe

Kako kaže, Daliborov otac je "bukvalno leteo do škole".

- Video je da deca leže, da ima krvi. Nije znao da li su živi ili mrtvi, pa je počeo da ih pipa da vidi da li dišu. Svog sina nije u tom prvom momentu video, trčao je oko škole i sa lampom ga tražio, jer je bio mrak. Najdenom je čuo krik svoje žene, koja je povikala:

- Evo ga Dača ispod klupe, tu je - navodi sagovornik:

- Bio je živ, polivali su ga vodom i ubacili ga u kola kako bi ga što pre odvezli kod lekara. Ležao je u majčinom krilu, ali je, nalažost, ubrzo izdahnuo.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading