AKO PALESTINCI DOBIJU DRŽAVU, TO BI BIO GINISOV REKORD U NAGRAĐIVANJU TERORIZMA: Netanjahu ponovo jednim stavom IZNERVIRAO svet

Autor:

Svet

27.02.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Izraela nije propustio priliku da pohvali američkog predsednika Džozefa Bajdena za podršku, ali je još jednom skrenuo pažnju na to kakav je njegov stav po pitanju zajedničkog života sa Palestincima

AKO PALESTINCI DOBIJU DRŽAVU, TO BI BIO GINISOV REKORD U NAGRAĐIVANJU TERORIZMA: Netanjahu ponovo jednim stavom IZNERVIRAO svet

Foto: Tanjug/AP

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu poručio je da bi davanje države Palestincima značilo i potvrđivanje Ginisovog rekorda u nagrađivanju terorizma.

"Narod nije glup. Gaza bi de fakto bila palestinska država korišćena za ubijanje, silovanje i kidnapovanje Izraelaca", rekao je Netanjahu u emisiji "Fox and friends".

Američki predsednik Džozef Bajden i njegova administracija nedavno su insistirali da se rat u Gazi mora završiti putem ka palestinskoj državi ako Izrael želi da normalizuje odnose sa Saudijskom Arabijom i postigne istinski mir.

Netanjahu je tokom intervjua rekao da ceni Bajdenovu podršku.

Takođe je rekao da je izraelski narod "jedinstven kao nikada pre u tvrdnji da ono što nećemo prihvatiti je palestinska država koja ugrožava Izrael".

"Ovo nije moj lični stav, ovo je stav naroda Izraela", rekao je Netanjahu, odgovarajući na pitanje o komentaru guvernera Kalifornije Gavina Njusoma o tome da premijer "udvostručuje gluposti" u svom protivljenju palestinskoj državi .

Netanjahu je čini se poslednja prepreka ka postizanju dogovora o privremenom prekidu vatre na tlu dela Palestine.

Predstavnici Egipta, Katara i SAD napravili su plan prekida vatre s kojim se donekle složio i Hamas, međutim čim se dođe to tematike puštanja talaca Izrael komplikuje komunikaciju i blokira sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading