UPALI U BOLNICU PRERUŠENI U MUSLIMANKE I MEDICINSKO OSOBLJE: Objavljen snimak akcije izraelskih komandosa u kojoj je likvidirano troje hamasovaca (VIDEO)

Autor:

Svet

30.01.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od muškaraca koji je ubijen bio je u bolnici na lečenju zbog paralizovane noge, dok su ostala dvojica bila smeštena na improvizovanim krevetima.

UPALI U BOLNICU PRERUŠENI U MUSLIMANKE I MEDICINSKO OSOBLJE: Objavljen snimak akcije izraelskih komandosa u kojoj je likvidirano troje hamasovaca (VIDEO)

Foto: X/printscreen

Jutros je u bolnici na Zapadnoj obali zabeležen napad izraelske specijalne jedinice čiji se deo pripadnika prerušio u muslimanske žene, dok su drugi nosili lažne brade. Na snimcima sa sigurnosnih kamera vidi se kako su pripadnici IDF-a upali u bolnicu i "neutralisali" trojicu Palestinaca koje je vojska optužila da pripadaju Hamasovoj "terorističkoj ćeliji" i planiraju napad inspirisan događajem od 7. oktobra.

Jedan od muškaraca koji je ubijen bio je u bolnici na lečenju zbog paralizovane noge, dok su ostala dvojica bila smeštena na improvizovanim krevetima. Fotografije nakon napada ukazuju na to da je jedan od muškaraca upucan dok je ležao u bolničkom krevetu, dok su druga dvojica pogođena na improvizovanim krevetima, prenosi Dejli mejl.

SNIMCI SA LICA MESTA

Video materijal koji je procurio na internetu prikazuje oko dvanaest maskiranih vojnika, od kojih su trojica bila obučena kao žene, a dvojica kao medicinsko osoblje, kako napreduju kroz hodnik bolnice Ibn Sina u Dženinu sa puškama u rukama. Na snimku se vidi kako vojnici kreiraju perimetar i drže jednog muškarca koji kleči sa rukama na glavi uz zid.

 

 

REAKCIJE IZRAELSKIH VLASTI I PALESTINACA

Izraelske vlasti su potvrdile operaciju komandosa, dok je ministar policije Izraela podelio snimak na društvenim mrežama. Sa druge strane, palestinsko Ministarstvo zdravlja u Ramali je saopštilo da su "ovo jutro trojica mladih muškaraca postali mučenici od metaka okupacionih (izraelskih) snaga, koje su upale u bolnicu Ibn Sina u Dženinu i upucale ih".

OSUDA I OSVRTI NA DOGAĐAJ

Republika

Foto: X/printscreen

Izraelski komandosi u bolnici na Zapadnoj obali

Direktor bolnice Nadži Nazal izjavio je da je "grupa izraelskih snaga ušla u objekat u maskiranim uniformama i ubila muškarce", koristeći oružje opremljeno prigušivačima. Izraelska vojska je identifikovala jednog od trojice muškaraca kao člana Hamasa koji je navodno planirao "napad inspirisan masakrom od 7. oktobra".

Nakon ovog događaja, pitanje je kako će se odvijati odnosi između Izraela i Palestine, kao i kakve će biti reakcije međunarodne zajednice na ovaj kontroverzni incident.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading