LIKVIDIRAN JEDAN OD VOĐA HAMASA! IDF: Komandant bataljona Nuseirat ubijen u vazdušnom napadu

Autor: Tanjug

Svet

06.01.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF ističe da je bataljon bio uključen i u ispaljivanje protivtenkovskih projektila i dronova na izraelske trupe.

LIKVIDIRAN JEDAN OD VOĐA HAMASA! IDF: Komandant bataljona Nuseirat ubijen u vazdušnom napadu

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska (IDF) i Šin Bet saopštili su danas da je u vazdušnom napadu u Gazi ubijen Ismail Siraj, komandant Hamasovog bataljona Nuseirat, koji je prema tvrdnjama izraleskih vlasti, izvršio masakr u kibucu Beri i drugim pograničnim zajednicama 7. oktobra.

IDF ističe da je bataljon bio uključen i u ispaljivanje protivtenkovskih projektila i dronova na izraelske trupe koje deluju u Gazi poslednjih meseci, prenosi Tajms of Izrael.

Kako se navodi u saopštenju, Siraj je ranije služio kao komandant snaga Hamasa “Nukba”, a bio je uključen i u proizvodnju raketa.

Hagari: IDF demontirala vojnu mrežu Hamasa na severu Gaze

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Hamas

Portparol Izraelske vojske (IDF) Danijel Hagari izjavio je danas da je vojna mreža Hamasa na severu Pojasa Gaze u potpunosti razmontirana.

- Završili smo demontažu vojne mreže Hamasa u severnom delu Pojasa Gaze. Nastavićemo da napredujemo i jačamo odbranu na granici - rekao je Hagari novinarima, prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da “ne postoje prečice u borbi protiv terorizma”, napominjući da su bila potrebna tri meseca kako bi Hamas bio poražen na severu Gaze.

Hagari je upozorio da, uprkos porazu Hamasa u severnom Pojasu Gaze, i dalje postoji verovatnoća da će iz tih oblasti sporadično biti ispaljivani projektili na Izrael.

Prema njegovim rečima, IDF je trenutno fokusirana na demontiranje Hamasa u centralnoj i južnoj Gazi.

- Uradićemo to na drugačiji način, na temeljan način, na osnovu lekcija koje smo naučili iz dosadašnjih borbi - rekao je Hagari.

On je naveo da su izbeglički kampovi u centralnoj Gazi “puni terorista”, kao i Kan Junis ima “podzemni grad razgranatih tunela”.

- Biće potrebno vreme, borbe će se nastaviti tokom 2024. godine. Radimo na tome da ostvarimo ciljeve - da demontiramo Hamas u centru i na jugu i nastavimo sa svim naporima, obaveštajnim, operativnim i vojnim pritiskom, da vratimo taoce - rekao je Hagari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading