NE ZNA SE DA LI GA JE LIKVIDIRAO HAMAS ILI IZRAEL: IDF potvrdio smrt taoca tokom akcije spasavanja

Autor:

Svet

03.01.2024

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas je 9. decembra objavio smrt tog taoca tokom pokušaja vojske da ga spasi.

NE ZNA SE DA LI GA JE LIKVIDIRAO HAMAS ILI IZRAEL: IDF potvrdio smrt taoca tokom akcije spasavanja

Foto: Tanjug/AP

Danas je izraelska armija potvrdila da je Sahar Baruh, izraelski zarobljenik koji je otet za vreme napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra, poginuo u akciji oslobađanja u Gazi u decembru.

Armija je saopštila da je obavestila porodicu Baruh da je njihov sin Sahar poginuo u akciji specijalaca 8. decembra, ali da u ovom trenutku ne može da utvrdi uzrok njegove smrti, ni da li je poginuo od metaka izraelskih snaga ili ga je ubio Hamas.

Hamas je 9. decembra objavio smrt tog taoca tokom pokušaja vojske da ga spasi i video snimak njegovih posmrtnih ostataka.

Udruženje rodbine zarobljenika i kibuc Beri gde je živeo 25-godišnji Sahar Baruh su potvrdili njegovu smrt.

Saharov brat Idan je poginuo u napadima Hamasa 7. oktobra, a njegovi roditelji i dva brata su preživeli pokolj u kibucu u kojem je ubijeno najmanje 85 ljudi.

U napadima palestinskih radikala, predvođenih Hamasom, na izraelski jug 7.oktobra poginulo je oko 1.140 ljudi, uglavnom civila, po podacima Frans presa, zasnovanim na izraelskim podacima, prenosi Kurir.

Tog dana je oteto i u pojas Gaze odvedeno oko 250 zarobljenika, od kojih je 129 još uvek u Gazi.

U ratu koji traje skoro tri meseca poginulo je 22.313 ljudi u Gazi, većinom žena dece i maloletnika po najnovijem izveštaju vlade Hamasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading