HOROR U RIJECI! Mladić (26) u psihijatrijskoj bolici ubio cimera (59) zbog glasne muzike

Autor:

Svet

28.04.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optuženi i pokojni su bili na dobrovoljnom lečenju u bolnici, što dodatno komplIkuje pravni i etički kontekst ovog slučaja.

HOROR U RIJECI! Mladić (26) u psihijatrijskoj bolici ubio cimera (59) zbog glasne muzike

Foto: Shutterstock

Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv mladića (26) zbog ubistva koje se dogodilo 31. januara 2024. godine u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

Mladić je optužen da je u neuračunljivom stanju, koje mu nije dozvoljavalo da shvati značenje svojih postupaka ni da ih kontroliše, šakama zadao smrtonosne povrede cimeru (59) s kojim je delio sobu.

Incident se dogodio nakon što je između njih dvojice izbio sukob zbog glasno puštane muzike na tranzistoru, piše Crna hronika.

Tužilaštvo, uz podizanje optužnice, traži i određivanje istražnog zatvora prema odredbama Zakona o krivičnom postupku (ZKP), posebno ističući odredbe koje se odnose na osobe s duševnim smetnjama.

Optuženi i pokojni su bili na dobrovoljnom liječenju u bolnici, što dodatno komplicira pravni i etički kontekst ovog slučaja.

Psihijatrijska evaluacija optuženog biće ključni element u daljnjem postupku, gd‌je će se procjenjivati njegova sposobnost za učestvovanje u suđenju i razumijevanje posljedica svojih postupaka u trenutku incidenta.

Nadležni organi i bolnica nastaviće saradnju kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja i poduzele adekvatne mjere za sprječavanje sličnih incidenata u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading