HEZBOLAH NE POSUSTAJE! Libanci odbacili predlog Amerike za ublažavanje sukoba sa Izraelom!

Autor:

Svet

18.01.2024

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stav Hezbolaha u ovom trenutku je da će nastaviti da ispaljuju rakete na Izrael.

HEZBOLAH NE POSUSTAJE! Libanci odbacili predlog Amerike za ublažavanje sukoba sa Izraelom!

Foto: Tanjug/AP

Libanska militantna grupa Hezbolah odbacila je ideje Vašingtona za ublažavanje sukoba sa Izraelom, što bi uključivalo premeštanje njenih boraca dalje od libansko-izraelske granice, ali ostaje otvorena za diplomatske napore kako bi se izbegao ''razorni rat'', saopštili su danas libanski zvaničnici.

- Hezbolah je spreman da sasluša ideje - rekao je jedan neimenovani visoki libanski zvaničnik upoznat sa planovima Hezbolaha za Rojters, ističući da su pripadnici grupe upoznati sa idejama SAD, a koje im je preneo američki izaslanik Amos Hohštajn.

Stav Hezbolaha u ovom trenutku je da će nastaviti da ispaljuju rakete na Izrael sve dok ne dođe do potpunog prekida vatre u Pojasu Gaze, ali uprkos tome, ta grupa ostaje otvorena za diplomatske kontakte, što, kako navodi britanska agencija, signalizira averziju Hezbolaha ka širem sukobu sa Izraelom.

Foto: Tanjug/AP

Hezbolah

Izrael je takođe rekao da želi da izbegne rat, ali obe strane kažu da su spremne da se bore ako bude potrebno. S druge strane, troje neimenovanih libanskih zvaničnika i jedan evropski diplomata tvrde da Hezbolah, koje su SAD označile kao terorističku organizaciju, nije direktno uključen u pregovore sa SAD, već su im Hohštajnove ideje preneli libanski posrednici.

Hezbolahu je takođe prenet predlog da se njegovi borci udalje sedam kilometara od granice, što je manje od izraelskog zahteva za povlačenjem od 30 kilometara, sve do reke Litani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading