VLADIMIR PUTIN ZADAO OZBILJAN UDARAC ZAPADU, ZA NEVERICU ŠTA RADI! Britanci urlaju: "PA, ON SE NAMA RUGA"!

Autor:

Svet

27.04.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo odbrane je u sredu saopštilo da će izložba zarobljenog naoružanja i opreme koju su zaplenili ruski vojnici tokom sukoba u Ukrajini biti otvorena u Moskvi 1. maja i trajaće mesec dana.

VLADIMIR PUTIN ZADAO OZBILJAN UDARAC ZAPADU, ZA NEVERICU ŠTA RADI! Britanci urlaju:  "PA, ON SE NAMA RUGA"!

Foto: Tanjug/AP Sergei Guneyev

Vladimir Putin je u Moskvi organizovao izložnu zarobljene NATO opreme u Ukrajini, čime je zadao ozbiljan udarac zapadnim silama.

Tako bar pišu britanski mediji koji su ovakav potez ruskog predsednika opisali kao ruganje NATO silama.

- Izložba zarobljenog oružja alijanse smatra se ruganjem Vladimira Putina Zapadu, a ovo je samo nekoliko dana nakon što su se SAD i Velika Britanija dogovorile da Kijevu dodele dodatne milijarde vojne pomoći - navodi Dejli ekspres, preosi Alo.

Kako su istakli novinari, na izložbi će se naći različiti primerci oklopnih vozila zapadnih zemalja u savršenom stanju: američki Bredli, britanski "Haski TSV", švedski CV90, francuski AMKS-10 RC i druga oklopna vozila.

Rusko Ministarstvo odbrane je u sredu saopštilo da će izložba zarobljenog naoružanja i opreme koju su zaplenili ruski vojnici tokom sukoba u Ukrajini biti otvorena u Moskvi 1. maja i trajaće mesec dana, prenosi RIA.

Podsećamo, poljski ministar spoljnih poslova, Radoslav Sikorski, izjavio je nedavno u poljskom parlamentu da bi Rusija izgubila rat sa NATO, ali da članice tog saveza treba da ojačaju svoju odbranu.

On je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin, vodi "hibridni rat protiv Poljske" i da je Rusija lažno optužuje Poljsku da želi da anektira delove zapadne Ukrajine kod grada Lavov, koji je nekada pripadao Poljskoj. Ministar je kazao da razvoj i bezbednost Poljske treba da budu zasnovane na saradnji sa zemljama NATO i EU, a naročito sa Nemačkom.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading