DONALD TRAMP SE POJAVIO NA SUĐENJU SA MISTRERIOZNIJM OŽILJCIMA NA DLANOVIMA: Dok mu se sudi za silovanje E. Džin Kerol i za klevetu od 10 miliona dolara

Autor:

Svet

17.01.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carroll, kolumnistkinja za savete i spisateljica za časopise, tvrdi da ju je Trump duboko povredio.

DONALD TRAMP SE POJAVIO NA SUĐENJU SA MISTRERIOZNIJM OŽILJCIMA NA DLANOVIMA: Dok mu se sudi za silovanje E. Džin Kerol i za klevetu od 10 miliona dolara

Foto: Credit: Jeffrey Mayer / Pacific coast news / Profimedia

 

Bivši predsednik Donald Trump je pristigao na sud u Njujorku sa misterioznim crvenim ožiljcima na ruci dok je prisustvovao svedočenju svoje optužiteljke E. Jean Carroll u sredu ujutru. Trump je leteo nazad u Njujork kasno u utorak nakon kampanje u Nju Hempširu, završavajući turbulentnih 24 sata od pobede na predizborima u Ajovi.

Foto: Credit: Charly TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Donald Trump

Carroll je svedočila u drugom federalnom građanskom suđenju zbog svojih tvrdnji protiv Trumpa, koji ih sve demantuje. Ona je rekla njujorškom poroti da je Trump "uništio njen ugled" lažući o seksualnom napadu na nju i nazivajući je "ludom".

Foto: Credit: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

E. Jean Carroll

Trump, koji balansira između sudskih pojava i kampanja dok vodi republikansko polje u ovogodišnjoj predsedničkoj trci, prisustvovao je izboru porote u utorak. Njegova advokatica tvrdi da Carroll nikada nije bila popularnija i da ga krivi za "nekoliko zlonamernih tvitova na Tviteru".

- Ja sam jedini povređen ovim pokušajem IZNUDE - stoji u objavi na njegovoj platformi Truth Social.

Foto: Credit: Charly TRIBALLEAU / AFP / Profimedia


Trampova advokatica Alina Haba
 

Carroll, kolumnistkinja za savete i spisateljica za časopise, tvrdi da ju je Trump duboko povredio. Prvo tvrdi da ju je napao u svlačionici nakon slučajnog susreta u luksuznom robnom domu 1996. godine. Zatim je javno dovela u pitanje njen integritet, motive, pa čak i mentalno zdravlje nakon što je priču javno ispričala u memoarima 2019. godine.

Carroll tvrdi da je izgubila milione čitalaca i svoj dugogodišnji angažman u Elle Magazine, gde je njena kolumna "Pitajte E. Jean" trajala više od četvrt veka, zbog njenih optužbi i Trumpove reakcije na njih. Elle je saopštio da njen ugovor nije obnovljen iz drugih razloga.

Očekuje se da će suđenje izazvati veliku pažnju javnosti dok se bivši predsednik suočava sa novim optužbama i tvrdnjama. S obzirom na političku pozadinu situacije, ovo bi moglo imati dalekosežne posledice kako na Trumpovu političku karijeru, tako i na percepciju javnosti o njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading